לבכות מרוב צחוק

"טובים השניים" בקאמרי היא בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו - שעתיים וחצי של צחוק בלתי נשלט. מרב יודילוביץ' התחננה להפסקה, לקחת קצת אוויר

מרב יודילוביץ' עודכן: 25.03.02, 08:42

שׂר על כדורי מרץ; אשת שר שמחפשת ריגושים; עוזר שמנסה לרצות את כולם, מאהבת בחצי משרה; מלצר סיני שמבין רק מה שהוא רוצה, ומלון לונדוני אחד, עם יותר מדי סקס, שלאף אחד מהמשתתפים הנ"ל אין חלק בו. זה באופן כללי מה שיש ב"טובים השניים" - מחזה בריטי מוטרף מאת ריי קוני, המועלה בימים אלה על בימת תיאטרון הקאמרי. במחיר כרטיס לתיאטרון תקבלו שעתיים וחצי של צחוק היסטרי ובלתי נשלט, שיגרום לכם להתחנן להפסקה.

ריצ'ארד ווילי (משה בקר), סגן שר הפנים בממשלתו של טוני בלייר, מגיע עם אשתו פמלה (חני נחמיאס), למספר ימים ללונדון להצבעה חשובה בנושא סרטי פורנו. בני הזוג ווילי מתאכסנים במלון ווסטמינסטר, שם משתכנים נכבדי הממשל הבריטי. השר שולח את אשתו להצגה בתואנה שיש לו פגישת עבודה דחופה בפרמלנט, ובמקביל מנסה לארגן לעצמו - באמצעות עוזרו הנאמן ג'ורג' (דרור קרן) - פגישת אהבה לוהטת עם מזכירתו של בלייר. ג'ורג', ילד טוב לונדון שחי עדיין בבית אמו, מזועזע, אבל משתף פעולה עם הבוס ושוכר לשם כך, בטעות, את הסוויטה הצמודה לזו של הזוג ווילי. העלילה מסתבכת כשהגברת ווילי חוזרת במפתיע מהתיאטרון ומבינה בטעות שג'ורג' חושק בה. מה שמתחיל כסיפור בגידה מהסוג הרגיל, הופך במהירות של סופת שלגים להתרחשות מוטרפת וחסרת גבולות.

 

שנוזליות מקסימה

 

ההפקה של הקאמרי מלאה בהברקות שנונות לכל אורכה. דרור קרן בתפקיד ג'ורג' פשוט מצוין. בניגוד לשמואל וילוז'ני ב"משרתם של שני אדונים", ההתרוצצות המתוזמנת של קרן על הבמה בניסיון לרצות את כל העולם, היא פחות אקרובטית ויותר פסיכולוגית. קרן מעורר חמלה מהסוג שוודי אלן מצליח לעורר. השנוזליות שלו מקסימה והמימיקה שלו נפלאה. הליהוק להצגה מצוין ובולט במיוחד ארז שפריר בתפקיד המלצר. התפאורה של דאגלאס היפ נעה ומתפרקת, מורכבת ורב-גונית – מהמושקעות ביותר שנראו על הבמה הישראלית בשנים האחרונות. הכל נפלא תצויין לחיוב גם המוזיקה של דיוויד בנואה, התרגום של דניאל לפין, שהצליח להכניס גם הברקות בגרסה העברית (שטיחי אל-חלק לדוגמא) והקצב, שלפעמים לא קל לעמוד בו.

 

"טובים השניים", מאת ריי קוני; בימוי: לסלי לוטון; תרגום: דניאל לפין; משתתפים: משה בקר, חני נחמיאס, דרור קרן, זהרירה חריפאי/אביבה מרקס ודורית לב-ארי. תיאטרון הקאמרי

 

 

 
פורסם לראשונה