מלחמה: משטרת פ"ת נגד משטרת ר"ג

עשרות אלפי נהגים נתקעו הבוקר בפקקים לאחר שמשטרת ר"ג חסמה את התנועה בפ"ת. בתמורה, חסמו שוטרי פ"ת את התנועה בר"ג. המשטרה: זה לא קרה

אלון חכמון עודכן: 14.06.00, 10:54

במשטרת פתח תקווה קיבלו תלונות רבות על פקק תנועה ארוך ברחוב ז`בוטינסקי בעיר. שוטרים מתחנת פתח תקווה שהוקפצו למקום נדהמו לגלות כי מקור הפקק הארוך הוא לא אחר מאשר שוטרי משטרת רמת גן, שלטענתם פלשו לתחום השיפוט של משטרת פתח תקווה. הם הגיעו למקום כדי לשחרר את הפקקים בציר התנועה ברמת גן, וכתוצאה מכך יצרו פקק מלאכותי בתוך פתח תקווה. שוטרי פתח תקווה הזועמים סילקו את הקולגות חזרה לעירם, והחלו לשחרר את הפקק הארוך.

בפעולת תגמול שלחה משטרת פתח תקווה ארבע ניידות לצומת פרדס כץ, הנמצאת בתחום השיפוט של רמת גן, ויצרו שם פקק תנועה מלאכותי.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה ל-ynet: "הגיעו תלונות של אזרחים רבים על העומס בז`בוטינסקי. שוטרי פ"ת הגיעו למקום בלווית קצינים וביצעו הכוונה מסודרת. השוטרים לא חסמו שום ציר בר"ג ולא בוצעה שום פעולת תגמול כאמור בכתבה".

אבל יש דווקא מי שראה את הדברים אחרת. מספר מנכ"ל עיריית פ"ת, משה ספקטור: "במשך שלושת הימים האחרונים הוצפנו בעשרות תלונות של אזרחים על קשיי יציאה בכביש ז`בוטינסקי. מנהל מחלקת הרמזורים ומהנדס התנועה, שיצאו למקום, זיהו כי שני שוטרים העומדים בצומת ז`בוטינסקי-היצירה, מזרימים תנועה אך ורק מכיוון רמת גן לאזור התעשיה בפתח תקוה. השוטרים פשוט מנעו באופן שערורייתי יציאה של תושבי העיר וגרמו לפקקי תנועה ארוכים במיוחד". מנהל מחלקת הרמזורים, צורי אתר, יצא במכוניתו למקום בנסיעה שארכה לדבריו שעה ורבע ממשרדי העירייה בפ"ת, מרחק שאמור לקחת כ-10 דקות לכל היותר. הוא, ואזרחים נוספים, גילו במוקד הפקק שוטרים מתחנת משטרת רמת-גן שפלשו לתחום השיפוט בפ"ת וללא כל אישור גרמו לפקק ארוך שחנק את הרחובות הראשיים, מכיוון מזרח לכיוון מערב.

עמית בירמן, תושב העיר, מספר:"יצאתי מהבית בשעה 7.10 והגעתי לעבודה אחרי 8.30 שאת רוב הזמן `ביליתי` בפקק בפ"ת, הסיוט הגדול הזה בשלושת הימים האחרונים נגרם בגלל שני שוטרים שמזרימים תנועה מכיוון רמת גן בלבד ומתעלמים מתושבי פתח תקוה. אז יש כאלה שצופרים ללא הפסקה, יש כאלה שנוסעים באדום בלי לעשות חשבון גם לא לשוטרים ויש כאלה ואני ביניהם שפשוט אוכלים אותה בשקט".

מפקד משטרת פ"ת, סנ"צ ניסים אנקרי, מאשר כי הייתה הבוקר תקרית בצומת זבוטינסקי-היציאה ומוסיף כי שוטרי תחנת פ"ת אכן גילו במקום שוטרים מתחנת ר"ג אשר גרמו לפקקים ארוכים בציר זבוטינסקי, "לאחר ששוטרי ר"ג סולקו מהמקום הסתיים הטיפול שלי בפרשה", אומר סנ"צ אנקרי.

 
פורסם לראשונה