יו"ר-לשעבר של סותבי'ס - למאסר

ישלם גם קנס בסך 7.5 מיליון דולר, על כי הוביל קרטל בתחום המכירות הפומביות

ynet עודכן: 23.04.02, 17:53

אלפרד טאובמאן (Alfred Taubman), מי שהיה יו"ר חברת סותבי'ס (Sotheby's) למכירות פומביות, יישלח למאסר במשך שנה אחת וישלם קנס.

הקנס, בסך 7.5 מיליון דולר, ושנת המאסר - הם העונש שנגזר על טאובמאן, שהורשע בכך שהוביל קרטל-מחירים בין החברות הבולטות ביותר בתחום המכירות הפומביות.

ביוזמתו של טאובמאן, חברת סותבי'ס וחברת כריסטי'ס (Christie's) המתחרה תיאמו ביניהן את המדיניות בתחום העמלות על עסקות של מכירה ורכישה בתחום יצירות אמנות. במשך 6 השנים שהקרטל פעל, הלקוחות שילמו עמלות מוגזמות בהיקף מיליוני דולרים.

מומחים ציינו כי החוק מאפשר, במקרים כאלה, לגזור עונש מאסר בן 3 שנים. השופט התחשב בכך שטאובמאן (אשר עשה את הונו בתחום מרכזי-הקניות המודרניים) היה מעורב בפעולות צדקה רבות. אבל השופט לא הביא-בחשבון את המלצתם של אנשי משרד המשפטים האמריקני, ושל אישים רבים מתחומי המדיניות ועוד, אשר ביקשו כי טאובמאן לא יישלח לכלא; עורך-הדין שלו ציין כי האיש הוא בן 78 שנה, חולה סכרת ובעל עבר של התקפי-לב - ויש לו תוחלת-חיים של 4 שנים לכל-היותר. "לא משנה איזה הישגים יכול אדם להשיג בחייו, איש אינו מצוי מעל לחוק" - קבע השופט.

טאובמאן יכול לערער בתוך 10 ימים. הוא לא ניצל את ההזדמנות שנתן לו השופט, לפנות אל בית-המשפט בטרם יושמע גזר-הדין. עורכי-הדין שלו הבטיחו כי ישקלו את המצב ואת האפשרויות.

פרשנים אמרו כי העונש מהווה תקדים, שלפיו צפוי להיגזר העונש שיוטל על המנכ"ל-לשעבר של סותבי'ס, דיאנה ברוקס (Diana Brooks), אשר גזר-הדין שלה יינתן בשבוע הבא. היא הודתה באשמה - ומצפה לעונש מופחת, בזכות העובדה שקיימה שיתוף-פעולה עם החקירה הארוכה בעניין הקרטל.

 
פורסם לראשונה