בנובמבר האחרון הודיעה חברת הד-ארצי, כי מנכ"ל החברה, מיקי טוניס, יפרוש מתפקידו בראשית פברואר. החברה לא נתנה הסברים להפסקת עבודתו. ההודעה הגיעה במקביל לפרסום הדוחות הכספיים של הד-ארצי, שהיא חברה-בת של מעריב לרבעון השלישי של 2001.
בהתאם להודעה, פרש טוניס מתפקידו בתחילת פברואר, אולם 3 שבועות לאחר מכן, ב-21 בפברואר, הודיעה החברה במפתיע לבורסה כי טוניס שב לתפקידו כמנהל החברה. גם הפעם לא ניתן הסבר לחזרתו לתפקידו.
מסתבר כי התזמון של הודעת הד-ארצי ב-21 בפברואר לא היה מקרי. ממש באותו היום התפרסם באופן רשמי התשקיף של חברת מעריב, החברה-האם של הד-ארצי, שבשליטת משפחת נמרודי וולדימיר גוסינסקי. בתשקיף מצוין, כי הד-ארצי מחזיקה מספר שנים זכויות בלעדיות של וורנר ובי.אמ.ג'י, חברות התקליטים הגדולות בעולם. מהתשקיף של מעריב עולה, כי הד-ארצי התחייבה בהארכת ההסכם האחרונה, שטוניס ודני וייס, המשמש כמנהל תחום המוסיקה בחברה, יהיו מעורבים באופן פעיל בעיסקי התקליטים השוטפים של הד-ארצי ויכהנו כמנהלים משותפים של תחום זה. אם תנאי זה לא יתקיים, רשאית וורנר להביא את ההסכם לידי סיום לאלתר. עוד צוין בתשקיף, כי ההסכם בין הצדדים אמור להסתיים בסוף השנה הנוכחית.
הד-ארצי מייצגת בנוסף לשתי החברות הללו את המותגים מתחום המולטימדיה והווידאו, כולל דיסני, נשיונל ג'יאוגרפיק והבי.בי.סי.
הד-ארצי סיימה את 2001 עם הפסד של 38 מיליון שקל, גירעון בהון העצמי של כ-11.2 מיליון שקל וגירעון בהון חוזר של 31 מיליון שקל.
התוצאות סבלו מפעילות החברה-הבת טאואר-רקורדס שפגעו גם בתזרים המזומנים של החברה.
את תגובת קבוצת מעריב לא ניתן היה לקבל עד למועד סגירת הגיליון.