מאמנה האגדי של דינמו קייב, ואלרי לובנבוסקי, נפטר אתמול (ב') בגיל 63, לאחר שלא הצליח להתאושש מניתוח מוח שעבר לפני מספר ימים.
לובנובסקי חש ברע במהלך משחק האליפות של דינמו קייב מול מטלורג זאפוריזיה, ופונה מיד למרכז רפואי, שם עבר ניתוח מוח אחרי שלקה בשבץ. המאמן האוקראיני, בעל עבר של בעיות מוח ולב, לא הצליח להתאושש מהניתוח ונפטר אתמול בבית החולים.
לובנובסקי, שאימן כ-50 שנה, הוליך את דינמו קייב לשמונה אליפויות בברית המועצות ושישה גביעים. בנוסף, הוא זכה עם קייב בשני גביעי אירופה למחזיקות גביע, בשנים 1975 ו- 1986 והוליך אותה לחצי גמר ליגת האלופות לפני שלוש שנים.
לאחר שאוקריאנה זכתה בעצמאות, לובנובסקי זכה עם דינמו קייב בחמש אליפויות נוספות ושני גביעים. הוא אימן גם את נבחרת ברה"מ והוביל אותה לזכייה במקום השני באליפות אירופה בשנת 1988.
לובנובסקי הדריך את נבחרת אוקראינה במוקדמות המונדיאל הנוכחי, והתפטר לאחר ההפסד בשלב הפלייאוף לגרמניה בדצמבר האחרון. קונגרס אופ"א האחרון זיכה את המאמן האוקראיני בפרס על תרומתו לפיתוח וקידום הכדורגל העולמי.