שני פלסטינים נהרגו ועשרות נפצעו בפיצוץ שהיה במפקדת המשטרה הפלסטינית בבית לחם. שני ההרוגים שייכים לכוח 17, המשמר האישי של יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. מפקדת המשטרה, בה שוכנת גם מפקדת כוח 17, ניזוקה קשה. הנפגעים פונו לטיפול בבית החולים בבית ג'אלה.
בצה"ל אומרים כי הפיצוץ אירע במחסן תחמושת שהיה במקום. גורמים צבאיים אמרו כי לא ברור אם מדובר בפיצוץ "תמים" במחסן הנשק, או שזוהי "תאונת עבודה" בעת הכנה של מטען חבלה. אלוף פיקוד המרכז, יצחק איתן, נשאל על האפשרות שמדובר בהכנת מטען לפיגוע. "אין לי כרגע מידע", השיב, "אבל לא הייתי מוציא מכלל אפשרות שזה לא איזה פיצוץ אקראי".
הפלסטינים דחו את הטענה כי מדובר ב"תקלת עבודה" של מחבלים שניסו להכין מטען נפץ. ראש עיריית בית לחם טען שמדובר בפיצוץ בלוני גז. מקורות בפת"ח טענו כי ייתכן שמדובר בפעולה שיזמה יחידה ישראלית מיוחדת. ואולם גורמים בצה"ל אומרים כי באופן לא רשמי הודו הפלסטינים בכך שמדובר בפיצוץ במחסן תחמושת.
בסיסי כוח 17 ממוקמים בקרבת לשכתו ומעונו של היו"ר, אך גורמים ברשות אומרים כי אין לייחס כל חשיבות לקרבתו של הפיצוץ ללשכתו של ערפאת.