דמיינו לכם את הסיטואציה הבאה: חבר מציע לכם להצטרף אליו לארוחת ערב יוקרתית במלון 5 כוכבים. הארוחה, הוא מספר לכם, תעלה 100 שקל ותלווה בהרצאה מעניינת. נא להקפיד על חליפה ועניבה.
מה יכול להיות רע בארוחה מפוארת, אתם חושבים, ומתלווים לחברכם בלב חפץ. אלא כשמתחילה ההרצאה מתעוררים החשדות: במקום ערב קליל ומהנה אתם מוצאים עצמכם צופים בהדגמות מפחידות על איכות המים הירודה בביתכם. מדגימים חמורי סבר מספרים לכם כי המים בישראל הם מן הקשים בעולם, וכי הם מקצרים את תוחלת החיים של מכשירי החשמל הביתיים, תורמים להזדקנות העור ומפחיתים את יעילות חומרי הניקוי שלכם.
כדי להמחיש את חרדת האבנית, מטפטפים המדגימים טיפות חומצה פחמתית לתוך מבחנת מי ברז רגילים, מול מבחנה עם מים שעברו מרכך. המים במבחנה הראשונה עכורים, ובשנייה צלולים כמי מעיין. אחר כך מקציפים מולכם סבון בשתי המבחנות. במים הרכים קצף הסבון תופח, ואילו ממי הברז עתירי האבנית מתקבל נוזל דלוח. ומנין תבוא הגאולה, אתם שואלים? מ-13,500 שקל שאתם מתבקשים להשקיע במרכך המים של חברת ספרינג סופט.