המדינה: הורה של חייל לא יהודי יוכל להישאר בישראל

כך החליטה ועדת שרים. מדובר במקרים בהם הוריו של חייל לא יהודי הם גרושים. אם הממשלה תאשר ההחלטה, יוכל גם ההורה שמוצאו אינו יהודי לקבל מעמד של תושב ארעי, ולאחר 5 שנים יהיה צפוי לקבל אזרחות

ynet עודכן: 28.07.02, 20:16

אחד מהוריו של חייל בודד, שהוריו אינם יהודים, יקבל מעמד של תושב ארעי ולאחר 5 שנים תינתן לו אזרחות ישראלית. כך החליטה היום (א') ועדת השרים שבדקה את הנושא. ההחלטה תובא בקרוב להצבעה בממשלה.

מדובר במקרים בהם סבו או סבתו של החייל יהודים, והוא עלה מכוח חוק השבות, למרות שאינו יהודי על פי ההלכה. לפי המצב כיום, במידה והוריו התגרשו, נפרדו או התאלמנו, רק ההורה שמוצאו יהודי יכול להגיע לארץ. החלטת ועדת השרים באה לאפשר במקרים אלה גם לבן הזוג השני לבוא לארץ ולהישאר בה.

על פי החלטת הוועדה יקבל אותו הורה מעמד של תושב ארעי, עם כל הזכויות הסוציאליות, ל-4 שנים מיום גיוס הבן לצה"ל, ובסיומן יקבל מעמד של תושב קבע למשך שנה נוספת. בתום התקופה תינתן ברוב המקרים להורה אזרחות ישראלית.

הוועדה החליטה גם כי לא תתאפשר "גרירה" של בני משפחה אחרים לארץ לצורך קבלת מעמד אזרחי כלשהו.

יצוין כי בישראל ישנם כ-200 עד 250 חיילים בודדים שמתגייסים בשנה, שהוריהם אינם יהודים.

שר השיכון והבינוי, נתן שרנסקי, וסגן השר לקליטת העלייה, יולי אדלשטיין, הביעו צער על כך שהוועדה החליטה שהתהליך ייארך 5 שנים, במקום שנה אחת, כפי שהציע קודם לכן השר שרנסקי. לדבריהם, ההחלטה גורמת לכך שתהליך קליטת ההורה נמשך שנים.

עם זאת, השניים הביעו סיפוק מכך שהוחלט להעניק להורה אזרחות ישראלית, כפי שהציע שרנסקי, ושהדבר יהיה מוסדר בחוק.

שרנסקי מסר כי יעלה את הצעתו המקורית במקביל להחלטת הוועדה, להצבעה בממשלה.

אדלשטיין אמר כי "מצער יהיה אם הממשלה תמתין למקרה טרגי נוסף של נפילת חייל בודד על מנת לקבל החלטות פשוטות ומתבקשות בעניין כאוב זה". הוא הביע תקווה שיחד עם שרנסקי יצליח לקצר את משך זמן קבלת האזרחות. "זהו עניין מוצדק ומתחייב על פי כל היגיון ומוסר", אמר.

 
פורסם לראשונה