ע', לקוח ותיק של חברת סלקום, הופתע כשלתיבת הדואר שלו הגיע לפני קצת יותר משבוע מכתב התראה מחברת הסלולר, המבשר לו שהוראת הקבע שלו חזרה. הוא עוד יותר הופתע כשראה את הסכום בגינו חזרה הוראת הקבע: 8,084,475 שקלים (ובמילים: שמונה מיליון 84 אלף וארבע מאות שבעים וחמישה שקלים).
מדובר, אגב, בחשבון חודשי. ע' הוא לקוח פרטי, שלא מחזיק בשום חברת ענק וחשבון הסלקום החודשי שלו עומד בדרך כלל על כמה מאות שקלים.
ע' מיהר להתקשר לשירות הלקוחות של סלקום וביקש לברר את מהות החשבון, לדבריו, הפקידה בשירות הלקוחות לא הצליחה לספק לו תשובה נאותה, ואמרה לו כי יחזרו אליו מאוחר יותר. השיחה הזו היתה ביום שני שעבר. מאז, חלף כמעט שבוע ולא נמצא איש בסלקום שיואיל לשוחח עם הלקוח המודאג.
גם אנחנו התפלאנו על החיוב המוגזם ושאלנו את סלקום איך זה קורה. הפעם סלקום היו זריזים קצת יותר והתגובה שנתנו אומרת כי מדובר בסך הכל בטעות דפוס וכי הלקוח יפוצה. כששוחחנו פעם נוספת עם ע' התברר שסוף-סוף חזרו אליו מסלקום ומסרו לו כי החיוב היה אמור להיות 510 שקלים. לדבריו, החברה הציעה לו פיצוי של 50% מהסכום.
הסיפור הזה יכול ללמד כל לקוח, שכדאי לבדוק את החשבון בשבע עיניים לפני התשלום. כשמדובר ב-8 מיליון כל אחד שם לב, אבל מה היה קרה אם היה מדובר ב-80 או שמונה שקלים?