מקרים ראשונים השנה של קדחת הנילוס המערבי התגלו היום (ה') באזור אילת. שני תושבי קיבוץ קטורה בחבל אילות - גבר כבן 48 ו-אישה כבת 40 חלו במחלה. השניים לא אושפזו בבית חולים והם מטופלים בביתם.
השניים הגיעו מיוזמתם לבית החולים "יוספטל" לאחר שחשו ברע. נערכו להם בדיקות מעבדה ומהתוצאות שהתקבלו היום התברר כי הם חולים במחלה. במשרד הבריאות אומרים כי מדובר בשני המקרים הראשונים השנה.
ד"ר אמליה אניס, מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות במשרד הבריאות אומרת ש"אין טיפול ספציפי למחלה, אלא רק לסיפטומים השונים שלה הכוללים הכוללים חום גבוה, כאבי ראש וכדומה".
אודי גת יו"ר המועצה האזורית חבל אילות אמר שבוצעו ניטורים וריסוסים בשטח המועצה. "כל השלוליות באזור המטעים כוסו בחול ועקרנו את כל קני הסוף בתוכם יכולים היתושים לקנן", אמר גת, "ביצענו מאז ריסוסים ואנחנו כל הזמן מנטרים. להערכתי, אין היום יתושים באזור המועצה ושני התושבים נעקצו לפני כשבועיים".
לקדחת הנילוס המערבי אין חיסון. היא מועברת על ידי עקיצת יתוש הנושא את הנגיף, שמגיע בדרך כלל מעופות נגועים.
קדחת הנילוס המערבי היא מחלה המועברת על ידי יתושים ועלולה לגרום, במקרים קיצוניים, למוות. הסימפטומים של המחלה הם חום וכאבי ראש. רוב בני האדם עוברים את המחלה בקלות יחסית, אולם בקרב קשישים היא עלולה לגרום לסיבוכים ואף להביא למותם. בשנת 2000 נדבקו 450 ישראלים במחלה ובשנת 2001 ירד מספרם ל–45.
השנה פתח המשרד לאיכות הסביבה בקמפיין נרחב בניסיון לחסל מקורות מים עומדים בהם מתרבים היתושים המעבירים את המחלה.