סכנת סגירה מאיימת על מלון פונדק רמון שבמצפה רמון. 60 עובדים, כולם תושבי המקום, עלולים להצטרף כבר בתחילת חודש אוקטובר למעגל האבטלה.
המלון צבר באחרונה הפסדים בעקבות המשבר בתיירות, שגרם לתפוסה כמעט אפסית בימי חול, כאשר רק בסופי שבוע הייתה התפוסה ממוצעת לעונה.
רפי שדה, מנכ"ל "ישרוטל" המחזיקה במלון,שלח בתחילת חודש אוגוסט מכתב לראש מועצת מצפה רמון, דרור דבש, ובו הוא מודיע על הכוונה להיערך לקראת סגירת המלון. לדברי שדה, חברת "ישרוטל" לא קיבלה כל תגובה מראש הממשלה, המשמש גם כשר התיירות, באשר למתן סיוע למלון בתקופה קשה זו לתיירות.
"נראה כי אנשים מסוימים בממשלה", אמר שדה, "חושבים שיותר נכון לעודד מפעלים חדשים, מאשר לתחזק ולעזור למפעלים קיימים, וכל זאת בסכומים שהם הרבה יותר גדולים מהסכום הנדרש לתחזק את פונדק רמון על עובדיו".
בעקבות הודעתו של מנכ"ל "ישרוטל" פנה דבש באגרת דחופה לשר האוצר, סילבן שלום, בבקשת סיוע כספי למנוע את סגירת המלון ולמניעת העלייה באבטלה במצפה רמון.
"ברור לחלוטין", ציין דבש, "שדמי האבטלה ל-60 עובדים יעלו פי כמה על הסיוע שיכול להציל את המלון. המדינה משקיעה עשרות מיליוני שקלים בהעברת מפעלים קיימים לקריית גת, אך מסרבת לסייע בסכום של 600 אלף שקלים שיציל את מצפה רמון מקריסה על ידי חיזוק מלון קיים שהוכיח את עצמו במשך שנים ארוכות".
מנכ"ל המלון, אורן אלטמן, אמר כי "זה לא סוד שמצב התיירות בארץ בכלל ובנגב בפרט הוא בכי רע. הנהלת החברה שוקלת את האופציה לסגור את המלון, אך מעבר לזה לא אוכל להתייחס".
ובכל זאת, אור בקצה המנהרה: בתחילת אוגוסט אישר משרד העבודה והרווחה הסדר למימון הסעותיהם של תושבי מצפה רמון, המועסקים במקומות עבודה המרוחקים עשרות קילומטרים מהיישוב.
אישור ההסדר בא לאחר שהייתה קיימת דרישה מצד מפעלים וקיבוצים לידיים עובדות, ומצד שני נוצר קושי למובטלי מצפה רמון להגיע למקומות עבודה מרוחקים מביתם עקב אי מימון הסעתם המסודרת לעבודה.
התקציב למימון ההסעות יהיה מתקציב משרד העבודה והרווחה.