מזל טוב: שוויץ מצטרפת לאו"ם

ביום ג' הקרוב תהפוך שוויץ לחברה חדשה באו"ם. ההערכה: לא תצטרף לאיחוד האירופי

רויטרס עודכן: 08.09.02, 14:11

לאחר שנים של נייטרליות מפורסמת ובידוד בכל הקשור לקשרי חוץ, תהפוך שוויץ, ביום ג' הקרוב, לחברה ה-190 באו"ם.

למרות הגאווה הלאומית בהיסטוריה הנייטרלית, הכירו אזרחי שוויץ בצורך לחבור לקהילה הבינלאומית, והצביעו במרס האחרון בעד ההצטרפות. עם זאת, מומחים מאמינים כי הצעד הזה לא יחליש את עצמאותה הפוליטית של המדינה, הנמשכת מזה שתי מאות.

בשוויץ אומרים כי ההצטרפות לאו"ם, על אף האפשרויות הבינלאומיות החדשות, לא תפגום בנייטרליות ולא תגרור אחריה הצטרפות לאיחוד האירופי.

פרשנים אומרים כי יכולתה של שוויץ לשמור במהלך השנים על נפרדותה ועל "שלום בית" בין כל תושביה, כ-7 מיליון במספר, על אף הבדלי הדת, התרבות והשפה ביניהם, מעידה על התנהגותה הדיפלומטית העתידית.

"שוויץ משופעת ברעיונות, כישורים והצעות", נכתב במאמר המערכת של העיתון "Le Temp", "יש תחומים בהם נוכל לפעול, במציאת פתרונות לקונפליקטים בין מיעוטים שונים, למשל. אסור שהדיפלומטיה שלנו תפעל רק לצורך הגנה על האינטרסים הכלכליים שלנו".

שוויץ, למרות הנייטרליות, היתה מעורבת בעבר בפעילות האו"ם, כאחת התורמות הגדולות לתקציבו וכן כמארחת את משרדי האו"ם האירופיים בז'נבה.

בציריך הביעו רבים מהתושבים שביעות רצון מההצטרפות. "אי אפשר להיות מחוץ לאו"ם, וגם לצפות להיות חלק מתהליך קבלת ההחלטות בעולם האמיתי", אמרה תושבת העיר, אנדי זימרמן.

"חשוב שתהיה לנו ההזדמנות להגיד את דעתנו", אמרה תושבת אחרת, בעלת מספרה. "וחוץ מזה, אוסטריה ושוודיה, שהן נייטרליות, גם חברות באו"ם".

 
פורסם לראשונה