כזכור, בתערוכת פאריז האחרונה הציגה טויוטה גרסה מעודכנת קלות ל-MR2. הרודסטר הקטנה זכתה בגרסתה האחרונה לפגושים חדשים, סבכה קדמית שונה ותא נוסעים רענן. בנוסף הצטרפה למבחר תיבה ידנית חדשה עם שישה הילוכים, המחליפה את התיבה הישנה שהסתפקה בחמישה. ואם זה לא מספיק, זוכה החדשה גם לדיפרנציאל מוגבל החלקה (ונחוץ) בכל הדגמים, כמו-גם צמיגים רחבים יותר מלפנים ומאחור.
כל אותם שיפורים קלים עולים כמובן כסף, אך נראה שבטויוטה בריטניה החליטו להפוך את היוצרות. במקום עליה צפויה במחיר, מעדיפים בטויוטה להציע את ה-MR2 המחודשת דווקא במחיר נמוך מבעבר. כמה מבצע? 16,995 ליש"ט, שהם כ-125,000 שקלים בתרגום לעברית. ולמי שלא זוכר, לא מדובר בהברקה חד-פעמית של שוק הרכב בבריטניה.
רק לפני כשבועיים סיפרנו לכם על הורדת מחיר ניכרת במחיר הסובארו אימפרזה, מכונית שזכתה להצלחה מרשימה בבריטניה. זאת, לקראת הגעתה של האימפרזה המועדכנת כבר בחודש ינואר הקרוב וחיסול מלאי ה"ישנה". במקרה של סובארו, הופחת מחירה (הרשמי!) של האימפרזה WRX בלא פחות מ-3,000 ליש"ט (כ-22,000 שקלים) והוא עומד כיום על כ-19,000 ליש"ט. עם זאת, מקורות בבריטניה יודעים לספר כי מחיר "השוק" נמוך הרבה יותר.
השוואה זו מבטאת בפעם המי-יודע-כמה את ההבדל בין השוק המקומי לזה שבאירופה. אצלנו עומד מחיר האימפרזה WRX - כולל ערכת השיפורים הרשמית של סובארו (ProDrive), על 167,000 שקלים. ה-MR2 - בגרסתה החדשה אמנם - תגרד לעומת זאת לא פחות מ-201,600 שקלים מארנקכם הרזה.