לראשונה: ארגון המחתרת האירי פותח את מחסני הנשק לפיקוח

בזכות המחווה צפוי תהליך השלום בצפון אירלנד לקבל זריקת מרץ, לאחר שהיה תקוע כשנה

רויטרס עודכן: 26.06.00, 15:01

ארגון המחתרת האירית, איי.אר.איי, פתח, לראשונה, את מחסני הנשק הסודיים שלו לבדיקה חיצונית, מתוך "מאמץ אמיתי" לקדם את תהליך השלום בצפון אירלנד. כך מסרו אתמול (יום ב') משקיפים בינלאומיים באירלנד.

המשקיפים דיווחו לממשלת בריטניה כי הנשק שראו מאוחסן באופן בטיחותי וכי הם שבעי רצון משיתוף הפעולה שקיבלו מארגון המחתרת.

שני ראשי משלחת המשקיפים, נשיא פינלנד לשעבר, מרטי אטיסארי ומזכיר המדינה לשעבר של דרום אפריקה, סיריל רמאפוסה הודיעו כי מעתה יבדקו את מחסני הנשק באופן קבוע. "אנחנו מאמינים", אמרו השניים, "כי מדובר במאמץ אמיתי של הארגון לקדם את תהליך השלום".

למעלה מ-3,600 בני אדם נהרגו במהלך 30 השנה האחרונות בקרבות בין המיעוט הקתולי באירלנד, התומך באיחוד עם הרפובליקה האירית, לבין הפרוטסטנטים, התומכים בהמשך השלטון הבריטי באירלנד.

ראש ממשלת אירלנד אמר כי נכונות הארגון לבדיקת הנשק מהווה צעד חשוב בדרך אל השלום. מהלך זה יגרום ככל הנראה לזירוז תהליך השלום, אשר היה תקוע בשנה האחרונה.

 
פורסם לראשונה