ביל גייטס: התורם הגדול ביותר העולם

על פי רשימת התורמים הגדולים בעולם של ה"ביזנס וויק", מייסד מייקרוסופט תרם בחמש השנים האחרונות סכום דמיוני של יותר מ-25 מיליארד דולר המהווים למעלה ממחצית מהונו; במקום השני והרחק מאחור נמצא מייסד אינטל ,עם תרומה בהיקף של 6.6 מיליארד דולר

ynet עודכן: 24.11.02, 19:53

ביל גייטס תופס את המקום הראשון לא רק ברשימת עשירי העולם, אלא גם ברשימת 50 התורמים הגדולים אותה ערך השבועון הכלכלי "ביזנס וויק". על פי הדיווח בשבועון, גייטס תרם ב-5 השנים האחרונות סכום עתק של 25.6 מיליארד דולר למטרות צדקה. מדובר בסכום העולה על מחצית מהונו של מייסד מייקרוסופט. הרחק במקום השני נמצא גורדון מור, מייסד אינטל, שתרם יחד עם אישתו סכום של 6.6 מיליארד דולר.

כזכור, גייטס כבר הודיע כי את הונו הדימיוני הוא אינו הולך להוריש לילדיו (מלבד סכום סמלי אותו שיקבע בעיתו), אלא מתכוון להעניקו כתרומות למטרות שונות. רק בשבוע שעבר הודיע גייטס על כמה תרומות גדולות במיוחד במלך סיור שערך בהודו.

מתוך 15 התורמים הגדולים בארה"ב 8 הם מתעשרים שצברו את הונם בזמן ניפוח בועת ההיי-טק בשנות התשעים, כמו פייר אומידיאר, מייסד eBay.

השבועון דירג את הנדבנים בעזרת מידע שנאסף מדיווחים חדשותיים, מדו"חות שהגישו מוסדות וקרנות צדקה והתבסס על ראיונות עם אנשים בתחום. הדירוג נקבע על פי היקף התרומות שהתבצעו או הובטחו ב-5 השנים האחרונות.

לפי השבועון, היקף התרומות בשנת 2001 הגיע ל-164 מיליארד דולר, אך עורכי הרשימה מסייגים את המספר באומרם כי היקף התרומות עשוי להיות גדול יותר, מכיוון שעשירים רבים תורמים את תרומתם ללא פרסום נלווה.

מדורגים נוספים ברשימה הם טד טרנר, פול אלן (גם הוא ממייסדי מיקרוסופט), ג'ורג' סורוס, מייקל דל ומשפחת וולטון (מייסדי רשת וול-מארט).

 
פורסם לראשונה