לאומי קארד נכנסת לתחום מימון הרכב

השיקה מוצר בשם "קרדיט קאר" המקנה מימון של עד 75% לרכישת רכב חדש. מעריכה כי היקף ההלוואות בשנת הפעילות הראשונה יגיע לכ-100 מיליון שקל

ynet עודכן: 03.12.02, 12:16

בישראל נמכרות בשנה טובה כ-160 אלף מכוניות חדשות. בשנה האחרונה, בגלל המיתון יש ירידה במכירות, אולי כי אנשים לא מצאו מימון לרכישה. חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד זיהתה את הנישה הזו ונכנסת לתחום מימון הרכב עם השקת מוצר בשם "קרדיט קאר": אשראי למימון עד 75% לרכישת רכב חדש. בלאומי קארד מעריכים, כי בשנת הפעילות הראשונה יגיע היקף ההלוואות שיינתנו במסלול זה לסכום של כ-100 מיליון שקל

הלוואת "קרדיט קאר" מבוססת על מסגרת אשראי נפרדת שתוקצה ללקוח, שלא תגרע מהמסגרת המוענקת לו כמחזיק כרטיס אשראי של לאומי קארד (או אחר), לצורך הרכישות השוטפות שלו.

הלקוח יוכל לפרוע את ההלוואה בשישה עד 48 תשלומים חודשיים. ההלוואה מוצעת בריבית פריים + 2%, כאשר עדכון הפריים יבוצע כל 12 חודש. כלומר, הריבית תהיה קבועה במשך 12 חודש. הלקוח יזוכה בנקודות מראש, עם קבלת ההלוואה, בשווי מלוא סכום ההלוואה שיקבל.

לדוגמה: על כל 10,000 שקל הלוואה ל-48 תשלומים ישלם הלקוח תשלום חודשי של 266 שקל, הכולל את חיוב הקרן והריבית. אם ההלוואה תהיה רק ל-36 חודש, סכום ההחזר החודשי עבור כל 10,000 שקל יהיה 335 שקל. ההלוואה מוצעת לכל הלקוחות המחזיקים בכרטיסי לאומי קארד, אבל גם ללקוחות שאינם מחזיקים כיום בכרטיסי אשראי של החברה. ההלוואה תינתן ללקוח בעת הזמנת הרכב בסוכנות, ללא צורך בערבים.

יבואן פיאט הוא הראשון שמאפשר רכישת מכוניות מדגמים שונים באמצעות "קרדיט קאר". לאומי קארד עומדת לסכם בקרוב הסדר עם מספר יבואנים נוספים, כדי להציע ללקוחותיהם את מסלול המימון החדש. לקוחות שיבחרו לרכוש מכוניות פיאט באמצעות "קרדיט קאר", ייהנו מהנחות וממתנות.

מנכ"ל לאומי קארד, אריה היילוייל, אמר כי מדובר בעידן חדש במימון רכישת רכב. לדבריו, "אנו מציעים לרוכשי רכב חדש מוצר אשראי המבוסס על פשטות בשימוש, תנאי מימון נוחים וצבירת הטבות ייחודיות המוענקות ללקוחות לאומי קארד. בנוסף, מאפשר 'קרדיט קאר' ליבואני הרכב בסיס לשילוב תכניות נאמנות ללקוחותיהם, דיוור שוטף של הטבות והצעות ופיתוח מועדוני לקוחות", אומר היילוייל.

 

 
פורסם לראשונה