אלביט מערכות תשביח מערכות תצפית לחיל הים

תתקין חיישנים חדישים במערכות התצפית האלקטרו אופטיות מדגם "מחשוף", אותן סיפקה בעבר לחיל הים. היקף העסקה - יותר מ-4 מיליון דולר

ינאי אלפסי עודכן: 15.01.03, 11:21

אל-אופ, חברה בת של אלביט מערכות, תשביח מערכות תצפית מתקדמות של חיל הים הישראלי. במסגרת העסקה תתקין אל-אופ חיישנים חדישים במערכות התצפית האלקטרו אופטיות מדגם "מחשוף", אותן סיפקה בעבר לחיל הים, והנמצאות בשימוש מבצעי יותר מ-10 שנים. זוהי הזמנה ראשונה מתוך תוכנית השבחה שצפויה לכלול הזמנות נוספות, בהיקף כולל שאמור להגיע ליותר מ- 4 מיליון דולר.

אל-אופ תחליף את מצלמות הלילה התרמיות הנוכחיות במצלמות לילה חדישות מתוצרתה, בנות הדור שלישי של טכנולוגית FLIR, או Forward Looking Infra-Red, שהיא הטכנולוגיה המתקדמת ביותר כיום בתחום ההדמיה התרמית. בנוסף, אל אופ תשדרג גם את רכיבי האלקטרוניקה של מערכות ה"מחשוף".

מערכות ה"מחשוף", אותן תשביח אל אופ, הוכיחו את יעילותן במשימות מעקב, רכישת מטרות, כיוון נשק ובקרת אש.

"השבחת מערכות ה'מחשוף' תשפר את ביצועיהן גם בלילה ובתנאי מזג אויר קיצוניים", אומר חיים רוסו, מנכ"ל משותף של אל-אופ, "מערכות האלקטרו אופטיקה, פרי הפיתוח של אל-אופ, מסייעות בתפישה והשמדה של מטרות ימיות, בהן גם סירות מחבלים".

מערכות ה"מחשוף" יכולות להשתלב בכל סוג של מערכי שליטה ובקרת אש הנמצאים בשימוש של חילות ים. מערכות ה"מחשוף" של אל-אופ משלבות מצלמות רגישות המעניקות תמונה באיכות גבוהה, מד טווח לייזר ורכיבי ייצוב ואיזון מתקדמים. המצלמות המודרניות של מערכת ה"מחשוף", אשר מפותחות ומיוצרות באל-אופ, מאפשרות למפעיל לקבל תמונות ווידאו איכותיות בטווחים גדולים.

 
פורסם לראשונה