צה"ל: ניסוי הפטריוט עבר בהצלחה

הטילים ששוגרו במסגרת האימון המשותף לישראל ולארה"ב פגעו במטרות הדמה

פליקס פריש עודכן: 04.02.03, 22:50

תרגיל ההגנה האווירית המשותף לכוחות הנ"מ של צה"ל ולסוללות הפטריוט של צבא ארה"ב עומד להסתיים לקראת סוף השבוע. מחר (ד') יתקיים במסגרת התרגיל מטווח נוסף במהלכו ישוגרו שישה עד עשרה טילי פטריוט בנוסף על ששת הטילים שנורו היום.

במסגרת התרגיל המתקיים מזה כשלושה שבועות התאמנו כל יחידות הנ"מ של חיל האוויר יחד עם סוללות הפטריוט של חטיבה 69 של פיקוד אירופה של ארה"ב, המוצבת באופן קבוע בגרמניה.

סוללות הפטריוט אמורות להתפרש ברחבי ישראל גם במקרה אמת לקראת מתקפת טילים עיראקית. הסוללות האמריקניות יגנו על איזור המרכז וגוש דן ואילו סוללות הפטריוט הישראליות יגנו על איזור חיפה והצפון, וכן על מתקנים רגישים בדרום הארץ. מעבר להגנה האיזורית שיתנו סוללות הפטריוט פרס כבר חיל האוויר שתי סוללות חץ בפלמחים ובעין שמר ואלה אמורות לספק הגנה על כלל שטח מדינת ישראל וליירט טילים בגובה רב עם כניסתם לאטמוספירה.

במהלך התרגיל בחנו הכוחות השונים פריסה במוקדים שונים בארץ והכינו מוקדי פריסה להצבת הסוללות במקרה חירום. בנוסף נבחנו במהלך התרגיל התרגולות המשותפות והקישוריות הטכנולוגית בין מערכות השליטה והבקרה של חיל האוויר לכלל יחידות הנ"מ.

היום התקיים המטווח הראשון מבין שניים ובמהלכו שיגרו הסוללות האמריקניות שישה טילי פטריוט לעבר מטוס ללא טייס שעליו התבייתו מערכות המכ"מ מוקדם יותר. ששת הטילים ששוגרו במטווח של חיל האוויר בנגב "פגעו" במטרה המדומה שהותיר המל"ט במעופו ואשר נרכשה על ידי המכ"מ. המטוס עצמו נחת בשלום.

מחר כאמור ישוגר מטח טילים נוסף וגורמים בחיל האוויר אמרו היום כי מעבר לסיכום התרגיל המוצלח מבחינת הכוחות יש בשיגור הטילים גם משום איתות לאוכלוסייה בישראל כדי לעודד את המוראל וגם איתות ליריב הפוטנציאלי בעיראק על כך שמערכות ההגנה בישראל מוכנות.

 
פורסם לראשונה