נחתם סופית ההסכם בין אפריקה ישראל למשביר לצרכן לרכישת רשת חנויות זארה (לא כולל המלאי) בתמורה ל-57 מיליון שקל. הסכם הרכישה נחתם ביום חמישי בין גוטקס-מותגים מקבוצת אפריקה ישראל לבין המשביר לצרכן, זכיינית זארה הנוכחית, וחברת אינדיטקס - מעניקת הזכיון למותגי זארה ופול-אנד-בר. הרשת צפויה להיפתח מחדש בסוף השבוע הקרוב, לאחר קבלת מלאי חדש בשווי 40 מיליון שקל.
הבנקים עיכבו את הזרמת האשראי ליבוא המלאי החדש עד לחתימת העיסקה, שהתארכה בשל המו"מ המתמשך על גובה שכר הדירה של חנות זארה בדיזינגוף סנטר. לידיעות אחרונות נודע, כי בקרוב תפתח הרוכשת אפריקה ישראל חנויות זארה ופול-אנד-בר בקניון החדש באשדוד, במרינה בהרצליה ובקניון עזריאלי. זאת, אם המשביר לצרכן יפנה את סניפו במקום. כיום מונה הרשת 11 חנויות זארה ו-15 חנויות פול-אנד-בר.
מאפריקה נמסר, כי החל מרגע חתימת החוזה החלה זארה-ספרד בהכנות להטסת משלוחי הקולקציה החדשה לאביב לישראל. החברה מסרה, כי לקוחות הרשת בישראל יפוצו על האספקה המצומצמת באחרונה של המוצרים המבוקשים ביותר בקולקציה.
לדברי עמיקם בן-צבי, המנהל המיוחד של המשביר לצרכן, הסכומים המהותיים שיתקבלו מהמכירה ישמשו בעיקרם להחזר חובות הרשת, ובחלקם להמשך תפעולה של המשביר עד למכירתה. ביהמ"ש צפוי להכריע היום על רוכש המשביר לצרכן, לאחר בחינה מחודשת של הצעות שתי הקבוצות המתחרות, רמי שביט וקבוצת סקאל.