פיז'ו 4002

אנשי פיז'ו מכריזים על המנצח בתחרות העיצוב השניה שארגנה החברה. והפעם: ה-4002, המכונית של פיז'ו לשנת 2020

ynet עודכן: 20.02.03, 12:50

לפני כמעט שנתיים הודיעה יצרנית הרכב הצרפתית פיז'ו על תחרות עיצוב מקורית העונה לשם "פיז'ו 2020". הרעיון היה פשוט והציע לכל המעוניין ל"דמיין את רכב העתיד". בפיז'ו הבטיחו כי יבנו מודל בגודל אמיתי של הרעיון המוצלח ביותר ויציגו אותו בתערוכת רכב גדולה.

ואכן, התחרות הראשונה זכתה להצלחה גדולה עם למעלה מ-1,400 רעיונות שהגיעו למטה החברה. הזוכה בתחרות, המונסטר של מרקו לוקוביק בן ה-23 מיוגוסלביה, אף זכתה לדגם בגודל מלא שהוצג בתערוכת פרנקפורט האחרונה. כדאי לציין כי מאז קנה לוקביק את עולמו בתחום עיצוב הרכב וזכה למגוון הצעות עבודה בתחום.

 

סיבוב שני

 

לאור ההצלחה של התחרות הראשונה הודיעה פיז'ו בתערוכת פאריז האחרונה על פתיחת תחרות העיצוב השניה. כמו בעבר הציעה פיז'ו למעצבים חובבים מכל הגילאי להגיש את ההצעה שלהם לרכב העתיד של פיז'ו והקדישה לנושא אתר אינטרנט ייעודי.

הפעם זכתה הקריאה של פיז'ו להצלחה גדולה מבעבר ולא פחות מ-2,900 הצעות מ-90 מדינות הגיעו לאתר במהלך חודשים ספורים. רוב ההצעות הגיעו ממעצבים בני 20 עד 30, אך הייתה גם הצעה שהגיעה מנער בן 14 והצעה שהגיש קשיש בן 72.

לעשרת המקומות הראשונים הגיעו 2 הצעות מגרמניה, 1 מאוסטרליה, 1 ממצרים, 1 מספרד, 3 מצרפת, 1 מהונגריה ואחת מנורבגיה. אלה נבחנו על-ידי צוות שופטים מורחב שכלל את אנשי מחלקת העיצוב של פיז'ו ומספר עיתונאי רכב, שהעניקו לבסוף את המקום הראשון לסטפן שולץ בן ה-32 מגרמניה ול-4002. לדברי שולץ, המכונית שעיצב נוצרה בהשראת הפיז'ו 402 משנת 1936 ומכאן שמה, 4002. לפרויקט עצמו קרא שולץ "רטרו אריה".

בתערוכת ז'נבה הקרובה יזכה שולץ בגביע על זכייתו בתחרות ובצ'ק של 5,000 יורו. מאוחר יותר, בתערוכת פרנקפורט, יזכה המעצב הצעיר לעמוד לצד דגם בגודל מלא של המכונית שתציג פיז'ו.

 
פורסם לראשונה