חברת מוטורולה מצטרפת לשלמה שמלצר במרכז לרכישת השליטה בחברת אפקון תעשיות (פויכטונגר תעשיות לשעבר). היום (א') דיווחה אפקון, כי מוטורלה חתמה על הסכם עם חברת השכרת הרכב שלמה (הנמצאת בבעלות שמלצר) לפיו תקצה שלמה 20% מסך המניות שתרכוש באפקון, תמורת השקעה של 6 מיליון שקל.
מניות אפקון מוחזקות כיום בבנק לאומי, שהיה הנושה הגדול של החברה, בעת שנכנסה להקפאת הליכים. אפקון קרסה בעיקבות שורה של מהלכים שביצעו בה בעלי השליטה הקודמים שלה, קבוצת רפי פלד ואריה גבעוני. מוטורולה מתחייבת בנוסף להעמיד לרשות אפקון הלוואה לא צמודה ולא נושאת ריבית לתקופה של 50 שנה בהיקף של 4 מיליון שקל.
בהסכם נכתב, כי בהיעדר אישורים מתאימים, תרכוש מוטורלה ישירות את המניות מידי שמלצר (ולא מידי לאומי). הסכום הכולל, בהיקף של 10 מיליון שקל, יופקד על ידי מוטורולה בנאמנות ויועבר לחברה מיד לאחר יציאתה של החברה הבת של אפקון תעשיות, אפקון בקרה ואוטומציה, מהליך של הקפאת ההליכים.
תנאי נוסף להתממשותה של העסקה הוא קבלת אישור המנהל המיוחד של החברה, חן ברדיצ'ב, כי סכום ההשקעה בהיקף של 10 מיליון שקל (אם אכן תשקיע אותו מוטורולה) ייחשב לחלק מהאשראי להון חוזר שהתחייבה החברה האם, שלמה, להעניק לאפקון תעשיות, ואשר קיבל את עדיפות בית המשפט להחזרתו כהוצאות פירוק.
אפקון תעשיות עוסקת ביצור שיווק והתקנה של מערכות ולוחות חשמל ושנאים. החברה נחשבה עד לקריסתה לאחת מהחברות הגדולות בענף בארץ.