"קוקה קולה" נוטשת את המפרץ

המשרדים הראשיים של ענק המשקאות באזור אסיה עוברים ליוון. הסיבה: רגשות הטינה הגואים בעולם הערבי נגד ארה"ב והפופולאריות של משקה ה"קולה האיסלאמית". דובר החברה: "מדובר בהחלטה עסקית"

סוכנויות הידיעות עודכן: 03.03.03, 09:18

חברת קוקה קולה מפסיקה את פעילותה במפרץ, כך מדווח הבוקר (יום ב') אתר האינטרנט "גולף ניוז". על פי הדיווח, ענק המשקאות האמריקני מעביר את משרדיו הראשיים באזור אסיה מבחריין ליוון, וצוות העובדים נמצא כבר בתהליך של מעבר לארצות אחרות.

גורמי שוק אומרים כי הסיבה לכך נעוצה ברגשות הטינה הגואים בבחריין כלפי ארה"ב ובעולם הערבי כולו, ומשקה "הקולה האיסלאמית" צובר והולך פופולריות. דובר מטעם חברת "קוקה קולה" אמר, כי "צעד זה הוא החלטה עסקית" והכחיש כי ננקט בשל האיום האמריקני לצאת למלחמה נגד עירק.

דובר "קוקה קולה עראביה", פיליפ גיאורגיאו, אמר כי ההחלטה לא תשונה, אך "פעילות השטח שלנו נשארת באזור. המחוייבות, השירות והנוכחות שלנו במפרץ נשארת בדיוק כפי שהיא", הוא אמר ל"גולף ניוז".

יצויין, כי חברת קוקה קולה פתחה את בית העסק הראשון שלה בבחריין בשנת 1990, לשם חזרה בסיום החרם הערבי בשל קשריה עם ישראל. בפברואר 2000 העבירה "קוקה קולה" את משרדיה הראשיים באזור לבחריין, והחלה לקדם אסטרטגיה מקומית יותר.

הממלכה הזעירה במפרץ הפרסי, בחריין, היא בת ברית רשמית של ארה"ב, ויש בה בסיס של הצי החמישי האמריקני. למרות זאת, גוברת שם הנטיה להחרים מוצרים אמריקנים ו"הקולה האיסלאמית" מתוצרת אירן מוכיחה עצמה כחלופה אהודה לקולה האמריקנית. במקביל, סגרה "קוקה קולה" לאחרונה את המפעל שלה למילוי בקבוקים בריאד, והוא משמש עתה ליצירת משקאות קלים אחרים, לרבות מים ומיץ פירות.

 
פורסם לראשונה