בנק ההשקעות האמריקאי ליהמן ברדרס מעריך כי פרטנר היא מועמדת טובה לרכישה, ונקב בשמה של אורנג'-פראנס טלקום כרוכשת פוטנציאלית. הדברים נאמרו בסקירה מיוחדת על ענף התקשורת בישראל.
השווי של פרטנר לפי ליהמן ברדרס הוא 2.15 מיליארד דולר
בליהמן ברדרס העניקו למניית פרטנר, הנסחרת בנאסדא"ק, המלצת "קנייה", וקבעו לה מחיר יעד של 12 דולר – הגבוה ב-90% ממחירה הנוכחי. מחיר זה משקף לחברה שווי של 2.15 מיליארד דולר. בליהמן צופים התאוששות בענף הסלולר באירופה, שיקרין לחיוב גם על מניית פרטנר.
פרטנר תירכש על ידי מפעיל סלולרי אירופאי גדול
עוד נכתב בסקירה כי האצ'יסון מהונג קונג, בעלת השליטה בפרטנר, לא הכלילה את חברת פרטנר במסגרת מכירת אחזקותיה באורנג' אירופה ב-99'. לאור המצב, בו לפרטנר אין שותפות עם חברת סלולר באירופה, היא עלולה לעמוד בפני בעיות אסטרטגיות.
לכן, נכתב, פרטנר תירכש, בסופו של דבר, על ידי חברת סלולר אירופאית גדולה יותר. לדעתם, רכישה כזו תועיל לפרטנר, ותאפשר לה גישה לטכנולוגיות חדשות.
שיעור חדירה של 80% לטלפון הסלולרי תוך 3 שנים
בליהמן ברדרס מעריכים כי הצמיחה בשוק הסלולר בישראל תימשך, למרות הגעת השוק לשלב הבגרות. לדעתם, שיעור החדירה יעלה ב-3 השנים הקרובות לרמה של 80%, לעומת חדירה של 60% כיום. פרטנר תזכה בשליש מהמנויים המצטרפים.
עוד מציינים בחיוב את האסטרטגיה העיסקית שמתבססת על תפיסת נתח שוק על חשבון ריווחיות בפרטנר. אסטרטגיה זו תוביל את פרטנר לנתח שוק של 18%, ונתח של 24% בשנה הבאה.
ספק אם יימצא מפעיל סלולרי רביעי
בנוגע לכניסתו של מפעיל רביעי לענף, בליהמן מעריכים כי קיים ספק גדול אם הממשלה תצליח למצוא חברה, אשר תסכים להיכנס כמפעיל רביעי. הממשלה אמורה לפרסם מכרז למפעיל רביעי ב-2001. המצב הביטחוני הרעוע רק מחזק הנחה זו. ליהמן ברדרס מצביעה על כך שמפעילות סלולר גדולות יחששו מלחץ ערבי לפני שיחליטו להכנס לשוק הסלולר הישראלי.