עובדי הסי.אי.איי הפעילו חדר צ'אט סודי במשך 5 שנים

חדר הצ'אט שימש חלק מהעובדים להחלפת דעות ובדיחות גסות וקיומו התגלה במהלך בדיקה בטחונית. סוכנות הביון פתחה בחקירה

עתי"ם-רויטרס עודכן: 13.11.00, 11:21

מזה למעלה מחמש שנים קיים חדר צ'אט סודי במערכת המחשבים המסווגת של סוכנות הסי.אי.איי בוושינגטון. הצ'אט שימש את העובדים להחלפת בדיחות גסות, רעיונות ודעות, ולא התגלה במשך כל השנים.

כ-160 עובדים שהיו מעורבים בפעילות החדר הסודי, קיבלו ידיעה על החקירה, שנפתחה בחודש מאי, ואחדים הוצאו לחופשה למשך תקופת החקירה. בין המעורבים בצ'אט היו עובדים מכל החטיבות, ביניהם כמה פקידים בכירים, אך לא מהדרג הניהולי הבכיר ביותר.

"זו בעיה משום שזו היתה פגיעה מכוונת במערכת המחשבים הממשלתית, בצורה שנועדה לנסות ולהסתיר אותה מההנהלה", אמר דובר הסי.אי.איי, ביל הארלו. "אך נוכחנו כי לא אבד מידע מסווג".

בחדר הוחלפו אי-מיילים עם בדיחות גסות ובין היתר כתבו העובדים זה לזה כי אם ההנהלה תגלה את החדר, הם יפוטרו. "היה ברור להם שהם פועלים שלא כשורה. הם חשבו שיוכלו לרמות את המערכת, אך הם טעו", אמר אחד הבכירים בסי.אי.איי.

חדר הצ'אט, עליו דיווח לראשונה העיתון "וושינגטון פוסט", התגלה במהלך בדיקה בטחונית שגרתית. "זה היה חדר סודי, האנשים שהקימו אותו בחרו את אלה שישתתפו בו", אמר הבכיר. "הם הצביעו כדי לבחור חבר חדש בחדר והשביעו אותו לשמור על סודיות".

 

 
פורסם לראשונה