מטען חבלה התפוצץ הלילה (יום ב') בבית המדרש ללימוד הקבלה "דוד המלך" במושב פורת בשרון. סמוך לשעה ארבע וחצי לפנות בוקר הגיע אחד המתפללים לבית המדרש של רב היישוב של המקובל מרדכי יצחקי. המתפלל הבחין בהרס במבנה והזעיק את המשטרה. למקום הגיעו כוחות משטרה וניידת חבלה והחלו בחקירת הארוע.
אלי חיון, המתגורר השכנות לבית המדרש, מספר כי סמוך לחצות וחצי שמע קול פיצוץ עז, אבל לא חשב שמדובר בזיקוק או חזיז. עוזרו של הרב יצחקי, מיכאל זיגדון, אומר כי המקום פתוח 24 שעות ביממה, והמקובל מלמד שיעור מדי יום בארבע לפנות בוקר. הוא מוסיף כי אתמול התקשר לבית המדרש אלמוני ושאל שאלות לגבי שעות התפילה והשיעורים.
זיגדון ומתפללים נוספים שהגיעו הבוקר לתפילה אומרים כי הם המומים. "אנחנו לא מבינים למי מפריע בית המדרש שצריך לפגוע בו. כל יום מגיעים למקום עשרות אנשים, ובסופי שבוע מגיעים מאות לשמוע את המקובל". המתפללים מוסיפים כי בשיעור שנתן הרב הבוקר הוא לא התייחס לפיצוץ וכי לאחר השיעור נסע לבית הוריו, שם יושבים שבעה על מות אחיינו.
בעקבות הפיצוץ נפתחה חקירה במשטרת כפר סבא. נכון לעכשיו לא נעצרו חשודים.