יצרנית התרופות הענקית "Pfizer" עומדת בפני תחרות קשה לגלולת ה"ויאגרה".
הגלולה התכולה, אשר מככבת במכירותיה של פייזר, כבר איבדה בשבוע שעבר את הבלעדיות שלה בבריטניה.
בסוף-השבוע התחוור כי יש מתחרה חדש לגלולה אשר מיליוני גברים אימפוטנטים משתמשים בה.
התרופה "לוסארטאן" (Losartan) של חברת Merck בארה"ב התגלתה כמשפרת את התיפקוד המיני של גברים שנטלו אותה. מדובר ב-88% מתוך 160 הגברים הספרדים שהשתתפו בניסוי אשר נמשך כ-12 שבועות.
התרופה הזו, המשמשת לטיפול בבעיות של יתר-לחץ-דם, בולמת את פעולתו של הורמון angiotensin הגורם לתופעה זו. חוקרים, באוניברסיטת Wake-Forest מאמינים כי ניתן להשתמש בתרופה כדי לשפר את מצבם של כלי-דם בפין אשר נפגעו עקב יתר-לחץ-דם כרוני. וייתכן כי השפעתו של התכשיר על מערכת-העצבים המרכזית, יש בה כדי לשפר את הרגשתו הטובה של המטופל ובכך לשחרר אותו לפעילות מינית.
מדוממי-אנגיוטנסין מיוצרים גם בחברות אחרות ("Novartis" משווייץ, "Astra-Zeneca" מבריטניה) - והן ינסו להשתמש במידע זה כדי לשפר את מצבן בשוק מיליארדי הדולרים לתרופות לחץ-דם, וכן כדי להתחרות ישירות ב"פייצר" על שוק המאבק-באימפוטנציה.