עובדי אל על מעדיפים לדחות את רכישת מניות החברה

הועד המליץ לעובדים שלא לנתל את ההנחה בגובה 30% שניתנה כעת מתוך כוונה לנצל אפשרות להנחה גדולה יותר בעתיד

אריה אגוזי עודכן: 09.06.03, 08:28

החלטת עובדי חברת אל על שלא לרכוש בשלב זה את מניות החברה תמנע כנראה רכישה של מניות על-ידי כמה משקיעים אסטרטגיים פוטנציאליים. נציגות עובדי אל-על החליטה להמליץ בפני העובדים שלא לרכוש בשלב זה מניות בהנחה של 30% ולהמתין לשלב שבו יוכלו לרכוש מניות בהנחה של עד 70%. נודע כי רק כ-6 עובדים הגישו בקשה לרכישת מניות, וגם הם ביטלו את הבקשות אחרי שנודע על המלצת נציגות העובדים שלא לרכוש כרגע מניות בהנחה של 30%.

בשבועות האחרונים נפגשו כמה קבוצות של משקיעים פוטנציאליים עם נציגות עובדי אל-על במטרה לנסות ולברר מה האפשרות לשתף פעולה ברכישת הבעלות על החברה. בין אלה היו קבוצת דנקנר, בעלת חברת התעופה ישראייר, וחברת כנפיים, בעלת חברת התעופה ארקיע. בין ישראייר וארקיע יש שיתוף פעולה, ונראה היה כי הן תשתפנה פעולה גם ברכישת מניות אל-על.

מנכ"ל ארקיע, איזי בורוביץ', אמר אתמול כי הדרך שבה מונפקת אל-על ושיטת ההנחות לעובדים יצרה מצב מוזר, שבו לא נראה כי יש טעם לרכוש מניות. אנחנו אמורים לקבל היום החלטה סופית, אבל בשלב זה אין נטייה לרכוש את המניות. זאת מכיוון שמבנה ההנפקה ישאיר את אל-על בשליטת הממשלה לפחות לעוד שנה וחצי. נשאלת השאלה אם מישהו ישקיע כל כך הרבה כסף מבלי לקבל יכולת ניהול ממשית. לנו נראה שלא, אמר בורוביץ'. עם הממשלה בשליטה, שום דבר באל-על לא ישתנה. זה מצב שמעורר הרבה ספק לגבי ההיגיון שברכישת המניות, אמר.

נציגות עובדי אל-על מתכננת להקים תאגיד שירכוש במרוכז מניות של החברה. זאת הסיבה לכך שהיא המליצה לעובדים להימנע בשלב זה מרכישה עצמאית של מניות.

אייל גבאי, מנהל רשות החברות הממשלתיות, אמר כי הרשות לא מתערבת בצורת רכישת המניות על-ידי העובדים. מקורות הקרובים להנפקה אמרו אתמול כי העובדים יטעו אם לא ירכשו את מניות בהנחה של 30% ואת היתרה בהנחה גדולה יותר בהמשך. כך העובדים יוכלו ליהנות מעליית מחיר המניה. רכישת המניות במרוכז על-ידי תאגיד של עובדים לא תיתן שום פירות לעובדים עצמם, אמרו המקורות.

לצורך מתן דוגמה אישית, החליט כל צוות הניהול הבכיר של החברה לרכוש מניות. לא ברור אם הדוגמה האישית הזו תשכנע עובדים נוספים לרכוש מניות באופן עצמאי.

 

 

 
פורסם לראשונה