"המחסלת בת ה-17 היא הקורבן האמיתי"

חוקרי המשטרה סבורים כי הנערה, שהודתה כי עמדה לבצע התנקשות כרוצחת שכירה, שוכנעה לעשות כן על ידי אחד החשודים האחרים בפרשה, בו היתה מאוהבת. "הוא ניצל את חולשתה", אומרים במשטרה

אבי כהן עודכן: 12.07.03, 22:28

התקדמות בחקירת "חוליית החיסול" מהדרום: חוקרי המשטרה סבורים היום (שבת) כי הנערה בת ה-17, שהודתה כי היא וחבריה היו אמורים לשמש כרוצחים שכירים תמורת 35 אלף דולר, היא למעשה קורבן בפרשה - לאחר ששוכנעה לבצע את המעשים על-ידי חשוד אחר, בו התאהבה.

בלילה של יום רביעי נעצרו ארבעה חשודים בטיילת בת-ים: הנערה, תושבת באר שבע; שלמה ארבוס, בן 48, אף הוא מבאר שבע; דמיטרי ליטבינסקי, בן 22 מאופקים; ואבי כהן, בן 51 מנתיבות. ברשותם נמצאו אקדח עם כדור בקנה, משתיק קול, כובעי גרב, פיאות, אזיקונים וכפפות.

תחילה טענו הארבעה שהם באו כדי לרחוץ בים, אולם בחקירתה נשברה הנערה וסיפרה לחוקרים כי הם היו אמורים לחסל אדם בשם רוני, החייב כספים לתושב הדרום, תמורת 35 אלף דולר. "תפקידי היה ללחוץ על ההדק, כי בי הוא לא היה חושד", סיפרה.

 

"הוא ניצל את חולשתה"

 

כעת סבורים החוקרים כי הנערה, ללא עבר פלילי כלשהו, המתגוררת בבאר שבע עם אמה לאחר שאביה עזב את הבית ושב לאוקראינה, השתתפה בתכנוני החבורה משום שהיתה מאוהבת לחלוטין באחד החשודים, שלמה ארבוס, שעל פי החשד, היה היוזם והמתכנן של החיסול. "הוא ניצל את חולשתה", אומרים החוקרים.

לדברי חוקרים בצוות החקירה המיוחד של משטרת מרחב איילון, ארבוס הצליח לשכנע את הנערה לבצע את החיסול ובכך הפך אותה לקורבן. פרקליטה של הנערה, עו"ד יעקב שקלאר, אמר ל-ynet כי מרשתו היא "הקורבן האמיתי והמערכת חייבת לדאוג לה. הרקע הקשה ממנו הגיעה הביא אותה לעשות את המעשים שמיוחסים לה".

בינתיים, פרט לנערה, קשר עצמו חשוד נוסף לאירוע, וחשוד אחר קשר את עצמו לנשק שנתפס. כעת מתמקדת החקירה בניסיון לאתר את הקורבן המיועד ולעצור את האדם שהזמין את החיסול.

 
פורסם לראשונה