צבי זיו צפוי להתמנות השבוע למנכ"ל בנק הפועלים

המועמד השני, שי טלמון, צפוי להישאר בבנק - וייתכן שיזכה בקידום או הרחבת סמכויות

דורית בר עודכן: 10.08.03, 08:58

צבי זיו צפוי להתמנות השבוע למנכ"ל בנק הפועלים - כך העריכו בסוף השבוע בנקאים בכירים. זאת, 4 חודשים אחרי שאלי יונס הודיע על התפטרותו מהתפקיד. על-פי ההערכות, גם המועמד שלא ייבחר לתפקיד - שי טלמון - יישאר בבנק הפועלים, וייתכן שיזכה לקידום או הרחבת סמכויות. במקביל צפוי סבב מינויים, כפי שהיה בעת כניסתו לתפקיד של המנכ"ל הקודם, אלי יונס, באפריל אשתקד.

 

בארבעת החודשים האחרונים חיפשו בעלי השליטה בפועלים מנכ"ל, במקום יונס. יונס ממשיך בינתיים בתפקיד, והצליח להשלים בחודשים האחרונים מספר פעולות מהותיות - כמו מיזוג בנק משכן ומיזוג בנק הספנות.

 

בעלי המניות האמריקנים בגרעין השליטה, בראשות הדירקטור סקוט שאי, רצו למנות לתפקיד גורם חיצוני, ייתכן שאף לא ישראלי, אך לא היה ניתן למצוא מועמד מתאים. עם זאת, אין ספק שהמנכ"ל הנכנס יצטרך לעמוד בדרישות אמריקניות - ביניהן חשיבות מרובה יותר למחיר המניה והביצועים, יותר צמידות לנהלים והנחיות ועוד. הפועלים צפוי להציג בסוף החודש את הדו"חות לרבעון השני, שצפויים להצביע על רווח נקי המוערך בכ-440 מיליון שקל.

 

 

 

 
פורסם לראשונה