עלילות תום בארגנטינה

תום אבני ישובץ בחמישה מפרקי "פינת אור". התסריטאים מבטיחים הרבה צחוקים

אתי איתן, ג.קוגן פורסם: 13.08.03, 15:03

בארגנטינה זוכרים את תום אבני ואת ליאת אחירון מביקורם על הסט של "קטנטנות", שם התוודעו לכל השחקנים. את ליאת זוכרים שם בעיקר בשל התעלול שעשה לה יגאל שילון ל"פיספוסים", כשניתן לה תמליל לסצינה בספרדית, והמסכנה כמעט התעלפה. עכשיו עושים משהו דומה, אבל בלי שום תעלולים, לתום אבני. מפיקי "פינת אור", ההמשך של "קטנטנות", החליטו לשבץ אותו כשחקן אורח בכמה מפרקי הסידרה, שיצולמו בספטמבר. כזכור, לפני שנה ניסו לשבץ את דודו טופז בפרק של "המורדים", כמאהבה הישראלי של קתרין פולופ, אך מסיבות שונות העניין ירד מעל הפרק.

 

שאלנו את מרקוס ויליאלון וריקרדו מורן, הרוקחים את עלילת הסידרה, מה מכינים לתום. "אוהו, מדובר בעלילה רבת תהפוכות, עם הסתבכויות מצחיקות ומרתקות", אמר ויליאלון. "תום יגלם נער ישראלי המגיע לארגנטינה בעקבות קשר מקרי עם טלי מהסידרה. טלי, ילדה שאוהבת לקשור קשרים חברתיים עם אנשים שונים, בעיקר בעלי השפעה, מארגנת לעצמה מסיבת ענק, אליה היא מזמינה את להקת 'המורדים' (שייתנו כמובן הופעה). היא מפרסמת דף BEW ברשת, בו היא מזמינה כל נער בעולם הרוצה להכיר אותה. מחשש שתיפול קורבן למתיחות, היא מכניסה לאינטרנט תמונה של נדיה מהסידרה, במקום את תמונתה. תום רואה את הדף ונוסע למסיבה, כשבידיו התמונה של נדיה, שכידוע אינה דוברת אנגלית - ולתום, כמובן, קשה לדבר בספרדית. וכאן מתחילה סידרה שלמה של הסתבכויות, שמסיבות מובנות לא נגלה אותן".

 

כמה פרקים אתם כותבים לתום?

 

"עד עכשיו רקמנו חמישה פרקים, שיצולמו במשך שבועיים. בכל פעם שאנחנו יושבים מול המקלדת יוצא לנו משהו חדש, ואנחנו פשוט מתגלגלים מצחוק. אגב, זו הפעם הראשונה שאנחנו מכניסים לתסריט גיבור מחוץ לארצנו, וזה יהיה מעניין".

 

איך אתם בונים את העלילות?

 

ויליאלון: "אנחנו מנסים להעביר דרך התסריט את הבעיות והנושאים המעסיקים ילדים מכל העולם, לא רק אצלנו, כי הסידרה משווקת במדינות שונות. השיטה שלנו להעלאת רעיונות היא שאנחנו מדמים את עצמנו לילדים, ולמרות שאני בן 28 וריקי בן 43, יש לנו עדיין יכולת להיות קצת ילדותיים - בלי להיות אינפנטילים. פטריסיה מלדונדו (התסריטאית של "קטנטנות" ו"המורדים") תורמת מנסיונה בעבר הרחוק כגננת ומעבודתה ב'קטנטנות'. מתברר שזה שילוב מושלם, שהביא ל'פינת אור' הצלחה בינלאומית".

 

אמא לא מרשה

 

הוריה של ילדת הפלא דניאלה אהדו, כוכבת "פני מלאך" בת ה-8, הגיעו למסקנה שהיא זקוקה למנוחה. חברת ההפקה המקסיקנית "טלוויסה" רצתה שהיא תשחק בקיץ הזה בטלנובלה נוספת במיאמי ובהצגת תיאטרון במקסיקו סיטי, אך ההורים פסקו "עד כאן". "הילדה צריכה להתרכז בלימודים, למרות שציוניה היו לא רעים", אומרת האם אירמה.

 

דניאלה הקטנה החלה לשחק ב"פני מלאך" בטרם מלאו לה 5 שנים. הכל התחיל כשאמה לקחה אותה למבחני בד ל"רחוב סומסום" בטלוויזיה המקסיקנית. היא נבחרה ("מתוך חמשת אלפים ילדים", מתגאה האם) ומאז, כמעט שלוש שנים, אולפני "טלוויסה" הפכו לביתה השני. הקטנה עצמה מספרת ש"הכי נהניתי ב'פני מלאך' ממעשי הקונדס שעשתה דולסה מריה (גיבורת הסידרה, בגילומה)". כיוון שבתקופה בה התחילה להופיע בסידרה, עדיין לא ידעה לקרוא, היו מסבירים לה לפני צילומי הסצינות את הסיטואציה, ולחשן אמר לה מה להגיד.

 

"פני מלאך" נמכרה לכמה ממדינות דרום אמריקה. בארגנטינה ובברזיל מתכננים להפיק גירסאות מקומיות, אך ספק אם ימצאו ילדה שתשווה לאהדו.

 

איזה מעצבן!

 

כשאנו צופים בדרמה שמתחוללת לאחרונה ב"היפים והאמיצים", שלה אחראי בעיקר מסימו (ג'ו מסקולו), אנחנו תוהים ושואלים את עצמנו מדוע בעצם, אתה, אדון מסימו, כל כך שונא את ברוק (קתרין קלי לאנג)? מה היא עשתה לך? האם אתה שונא אותה כל כך בגלל הסיפורים שסטפני (סוזן פלנרי) סיפרה לך עליה? אפשר לחשוב, סטפני התמימה והצדיקה... היא לא יותר טובה מברוק. כל כך דאגת להרחיק את ברוק מרידג' (רון מוס), מהרגע שגילית שהוא בנך. בדאגה שלך להרחיק אותה ממנו, עשית לברידג'ט (ג'ניפר פיניגן) המסכנה כזאת שטיפת מוח, וממש דחפת אותה לזרועותיו של רידג', שכמו שכבר אמרנו כאן כבר קודם, היא בעצם אחותו לכל דבר. באמת הרחקת לכת, עד כדי עידוד גילוי עריות.

 

עכשיו אתה מנסה "לשדך" בין ברוק לניק (ג'ק ווגנר) וחש שזה יהיה הניצחון שלך. לחבר בין שניהם. העיקר שהיא תתרחק מרידג'. אוקיי, אתה כנראה עוד תצליח, אבל אתה לא יודע מה שאנחנו כן יודעים: גם ניק הוא הבן שלך! ואיזה כיף יהיה לראות אותך מזדעזע גם מהגילוי הזה, וגם מעצם העובדה שדחפת את ברוק, שנואת נפשך, לזרועותיו של הבן השני שלך... ולזה קוראים צחוק הגורל!