סוכנות האנרגיה מצאה אורניום מועשר באיראן

כך טוען מקור בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. עם זאת, נמסר כי האיראנים דווקא הגבירו את שיתוף הפעולה שלהם עם פקחי הנשק. בישראל ובארה"ב מצפים שהסוכנות תעביר בקרוב את הסוגייה לטיפול מועצת הביטחון, אשר עשויה להטיל סנקציות על טהרן

סוכנויות הידיעות עודכן: 26.08.03, 18:22

פקחי האו"ם מצאו עקבות של אורניום מועשר במתקן גרעיני באיראן. כך אמר היום (ג') דיפלומט בכיר שציטט דו"ח שכתבה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. הדו"ח החסוי הוכן עבור ישיבה של מועצת הסוכנות בחודש הבא.

 

בדו"ח נכתב עוד כי איראן הגבירה את שיתוף הפעולה עם פקחי האו"ם, "אולם עדיין יש צורך בעבודה נוספת כדי להגיע למסקנות לגבי הכרזותיה של איראן על כך שהיא אינה משתמשת באורניום מועשר כדי ליצור נשק גרעיני", נכתב בדו"ח.

 

נציגה של איראן בסוכנות, עלי אכבר סלחי, אמר כי איראן מוכנה לחתום על "הפרוטוקול הנוסף", שמאפשר בדיקות פתע על ידי פקחי האו"ם במתקניה הגרעיניים. מקור בסוכנות האנרגיה אישר את הידיעה.   

 

בספטמבר אמורה להתכנס הסוכנות לאנרגיה אטומית, ובישראל ובארה"ב מצפים למסקנות נוקבות נגד איראן. אפשר שהסוכנות תחליט להעביר את הנושא לטיפולה של מועצת הביטחון של האו"ם, וזו עשויה להחליט על סנקציות נגד טהרן.

 
פורסם לראשונה