בית המשפט המחוזי בבאר שבע החליט היום (ה') להשאיר על כנה החלטה לשחרר ממעצר גבר אלים, שהפר צו הרחקה מגרושתו. זאת לאחר שכבר ריצה עונש שנת מאסר בעוון אלימות שנקט כלפיה.
הגבר נעצר ב-21.8, לאחר שהתקרב לגרושתו כשערכה קניות בסופרמרקט השכונתי עם ילדיהם. הוא ניצל את ההזדמנות לאיים על חייה, ואמר לה: "אני ארצח אותך אם תלכי למשטרה ואני אתאבד". זאת על אף שנאסר עליו להתקרב אליה ולהטרידה.
האישה התלוננה על הפרת צו ההרחקה, אך שופטת בית משפט השלום בעיר, דרורה בית אור, קבעה כי האיש ישוחרר. זאת למרות ששירות המבחן קבע כי שחרורו של הגבר לבית אחיו, המתגוררים באותה שכונה של האישה, לא מומלץ.
פרקליטות מחוז דרום ערערה על ההחלטה לבית המשפט המחוזי, שם קבע סגן נשיא בית המשפט, השופט ברוך אזולאי, כי הוא משאיר את החלטת השופטת על כנה ולא מוצא פגם בנימוקיה.
פרקליטו של האיש, עורך הדין תומר אורינוב, טען כי האישה מעלילה על מרשו דברים שלא היו מעולם. לטענתו, "קביעת שירות המבחן כי מחויבותם של האחים למרשי גבוהה יותר ממחויבותם לחוק, ובשל כך הם לא ערבים מתאימים, מעליבה היא. מדובר בשני אנשים נורמטיבים ללא עבר פלילי. אני מברך על החלטת בית המשפט בשתי הערכאות".