"נגיש תלונה נגד סין-העממית, אשר מבצעת מניפולציה בתחום שערי ההמרה בין המטבע הסיני (יואן) לבין הדולר" - הודיעה אמש (ד') התאחדות התעשיינים של ארה"ב.
"המניפולציה של סין היא בדיוק העניין שעליו מדבר סעיף 301 (לחוק הסחר האמריקני); אנו מצטרפים לקבוצות אחרות, מתחומי התעשייה והחקלאות, ודורשים מאת הממשל האמריקני ליישם את החוק" - אמר נשיא התאחדות התעשיינים, ג'רי ג'ייסינובסקי.
פרשנים אמרו כי "הפעלת החוק", משמעותה היא שהממשל האמריקני יתחיל לנהל משא-ומתן במסגרת ארגון הסחר העולמי - במטרה שיופעלו סנקציות נגד סין-העממית, אם לא יושג הסכם עימה בנושא שערי ההמרה של היואן. ככל הנראה כעת, סין-העממית אינה מתכוונת לשנות את השער (8.3 יואן לדולר, לפי החלטה קבועה של הממשלה הסינית) אשר מעניק לסחורות מתוצרתה ייתרון תחרותי בולט בשווקים של ארה"ב.