מאות שוטרים איבטחו בצהריים (יום ו') את תפילות יום השישי בהר הבית והמשטרה הגבילה את גיל המתפללים. זאת בעקבות הערכות שפלסטינים ינסו להפר את הסדר, במלאות שלוש שנים לעלייתו של אריאל שרון להר הבית ולתחילת אינתיפאדת אל אקצה. אולם למרות ההערכות, התפילות הסתיימו בשלום ללא כל הפרות סדר ו-15 אלף המתפללים התפזרו אחריהן.
אתמול התקיימה הערכת מצב במשטרת מחוז ירושלים ולאחריה הוחלט להגביל את גיל המתפללים המוסלמים שיגיעו להתפלל בהר. המשטרה איפשרה את כניסתם של גברים מעל גיל 40, בעלי תעודות זהות כחולות בלבד. גיל הנשים המתפללות לא הוגבל.
בעקבות ההערכות, נפרשו מאות שוטרים ושוטרי מג"ב בעיקר במזרח העיר ובאזור הר הבית, על מנת למנוע ניסיונות להפרת סדר. במקביל נמשכה ההיערכות המוגברת של המשטרה לקראת ראש השנה בשל ההתרעות על פיגועים.