נתניהו לעובדי הנמלים: צאו מהיגואר וחיזרו לעבוד

שר האוצר ל"ידיעות אחרונות": "לא אתן לחבורה של כמה מאות עובדים חצופים לסגור את המדינה"; בהסתדרות מאיימים: נחריף את העיצומים; עובדי הנמלים: בעל מכונית היגואר הוא חברו הקרוב ביותר של עמרי שרון

גד ליאור, דוד רגב ובני ברק פורסם: 07.10.03, 09:57

שר האוצר, בנימין נתניהו, תקף אמש בחריפות את עובדי הנמלים השובתים. בראיון מיוחד ל"ידיעות אחרונות" אמר נתניהו: "שביתת עובדי הנמלים היא החמורה והחצופה ביותר שניתן להעלות על הדעת. אני קורא לעובדים: צאו מהיגואר ותחזרו לעבוד בנמל".

 

נתניהו אמר: "חלק מהעובדים האלה, ברוב חוצפתם, דואגים רק לשכר שלהם. הם משביתים את הנמלים, ולעת ערב חוזרים ב'יגואר' לפנטהאוז מפואר. יש משהו יותר מרגיז מזה?".

 

השר הביע זעם על כך שעובדי הנמלים וההסתדרות ממשיכים בשביתה "בימי אבל נוראים כאלה". לדבריו, "המדינה מדממת, והם ממשיכים לחנוק את המשק".

 

נתניהו הוסיף, כי לא יחזור בו מהתוכנית לפתוח את הנמלים לתחרות. "ההפך הוא הנכון", הסביר. "לא אתן לחבורה של כמה מאות עובדים חצופים לסגור את המדינה".

 

ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר לנתניהו ולשר התחבורה, אביגדור ליברמן, כי יגבה אותם אם יוציאו צווי ריתוק נגד עובדי הנמלים. בפגישה בין שרון לשרים עלתה אפשרות לחדש כניסת סחורות לישראל על ידי שימוש בנמלי קפריסין.

 

בתוך כך, התברר שעובדי הנמל כמעט אינם משביתים את הנמלים כשמגיעות אליהם אוניות נוסעים. בערב יום הכיפורים התירו עובדי נמל חיפה לשתי אוניות לצאת לשיט תענוגות, והבוקר תיקלט בנמל אונייה שעל סיפונה כ-200 עולים. עם זאת, היד הקשה שמפעילים העובדים כלפי אוניות המטען נותרה בעינה.

 

עד כה נגרמו למשק נזקים בסך כ 1.25 מיליארד שקל כתוצאה מהשביתה בנמלים ומהעיצומים במגזר הציבורי. נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, דרש בסוף השבוע שראש הממשלה יכריז על מצב חירום. במהלך יום הכיפורים לא התנהל כל משא ומתן בין האוצר להסתדרות.

 

לאור זאת, ההסתדרות ממשיכה באיומיה להחריף בימים הקרובים את מאבקה ולעבור מעיצומים במשרדי הממשלה להשבתה מלאה של חלק מהם. נוסף על כך, נשקלת האפשרות לצרף לשביתה את עובדי המינהל והמשק של בתי החולים ויחידות ממשלתיות כמו הדואר.

 

עובדי הנמלים: "בעל היגואר - מינוי של עומרי שרון"

 

כתב ynet מוסיף, כי עובדי הנמלים טוענים מנגד כי השחיתות ברשות הנמלים - מקורה במינויים הפוליטיים של שרון, נתניהו וליברמן, וכי אותו בעל מכונית היגואר הוא חברו הקרוב ביותר של עומרי שרון.

 

לדברי העובדים מדובר בקבוצה של "נסיכים" המקורבים לשרי הממשלה, המוצנחים בזה אחר זה לעמדות בכירות למשרות שאין להן תקן, במשכורות עתק ובתנאים נלווים כמו רכב צמוד ועוד.

 

העובדים מספרים, כי מדובר בסוד השמור של הנמלים וכי כולם יודעים עם מי "אסור להתעסק", מחשש שמא יבולע להם. "המינויים הפוליטיים מונעים מעובדי הנמל הוותיקים להתקדם במערכת, משום שתמיד מוצנחים להם מינויים פוליטיים מעל הראש החוסמים את קידומם".