מנהיג החמאס, השייח אחמד יאסין, אישר היום (ד') כי התנועה מחזיקה בשרידי גופתו של חייל ישראלי, אשר נהרג בהתפוצצות מטען במהלך התקפה ישראלית על ביתו של אחד ממפקדי החמאס בשכונת אל-מע'ראקה בעזה, ב-27 בחודש יוני שעבר.
בראיון לעיתון "אל-איאם", הבהיר יאסין שתנועת החמאס התירה למשפחת אלע'ול, שבביתה התרחש הארוע, את החופש לעשות בשרידי הגופה כרצונה.
לדברי יאסין, יכולה המשפחה לבקש משלטונות ישראל כל מה שברצונה תמורת מסירת השרידים, אולם עליה לעשות זאת באמצעות הרשות הפלסטינית.
משפחת אלע'ול היא משפחתו של עדנאן אלע'ול, אחד מהבולטים במפקדי גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של החמאס, והנאשם העיקרי בייצור מטענים ורקטות קסאם. בהתקפה הישראלית על הבית נהרגו בנו ובן אחיו של אלעו'ל, ויחד עמם שני פלסטינים נוספים.
לפני ארבעה ימים פרסם "מעריב" כי שרידים מגופתו של אחד החיילים הישראלים מהכוחות המיוחדים נמצאים בידי תנועת החמאס. כתב העיתון, יואב יצחק, הצביע על כך שהחייל, שהשתייך ליחידת "שייטת ארז" של הקומנדו הימי, נהרג בהתפוצצות מטען במהלך התקפה ישראלית על ביתו של אחד ממפקדי החמאס בעזה.
מקורות צבאיים אישרו את דבר החזקתם של שרידים אלו בידי תנועת החמאס, והצביעו על כך שמתנהלים מגעים להשבתם.