בוטל האישור להקמת קניון של דודו טופז בנגב

ועדת הערר מחוז דרום לתכנון ולבנייה קיבלה את הערר שהגישה חברת אלין שהתנגדה לבניית המרכז. פרץ בוני הנגב: גורמים בעלי עניין כלכלי מצאו אוזן קשבת בוועדה. עיריית דימונה: ראש העיר מאוכזב מההחלטה

אורנה יפת ושי למדן פורסם: 02.12.03, 11:14

בוטל האישור שניתן לחברת הבנייה פרץ בוני הנגב ולדודו טופז להקמת פרויקט משותף שיכלול קניון ומרכז בידור בדימונה.

 

ועדת הערר מחוז דרום לתכנון ולבנייה קיבלה את הערר שהגישה חברת אלין שבבעלות אילן קארדי, ובכך ביטלה את החלטת הוועדה המקומית שנתנה אישור להקמת הפרויקט. קארדי הגיש את ההתנגדות לבניית הקניון לאחר שרכש מגרש שהתכוון להקים עליו קניון בשטח של 11 אלף מ"ר.

 

יחיאל ממן, היועץ המשפטי של חברת פרץ בוני הנגב, מסר בתגובה להחלטה, כי "גורמים בעלי עניין כלכלי, הפועלים לטרפד ולסכל את הקמתו של הפרויקט בכל מחיר, מצאו אוזן קשבת בוועדת הערר, אשר תקעה מקלות בגלגלי הפרויקט ושיחקה לידיהם של אותם בעלי עניין, אשר הינם שוליים וזרים לעיר דימונה.

 

"אין ספק, כי ועדת הערר שגתה בהחלטתה ובכוונת חברתנו לערער על ההחלטה באמצעות יועציה המשפטיים בפני בית המשפט המוסמך ועל כן אין בכוונתנו להיכנס לגופם של דברים מעל דפי העיתונות וטענותינו ישמעו בבית המשפט.

 

"מכל מקום בכוונת חברתנו לדבוק בתוכנית המקורית של הפרויקט ולהקים את הפרויקט, גם אם בדרך הקשה, לטובת העיר דימונה בפרט והנגב בכלל".    

 

עיריית דימונה: מאוכזבים

 

מעיריית דימונה נמסר בתגובה, כי ראש העיר החדש, מאיר כהן, מאוכזב מאוד מהחלטת הועדה המחוזית. לדבריו, פרוייקט כזה יכול היה להאיץ את פיתוחה של העיר דימונה, וביטולו מקטין את אפשרויות העיר להתרחב לכיוון דרום מזרח. עם זאת, העירייה תכבד את כל ההחלטות החוקיות ותפעל בהתאם להוראות הועדה המחוזית.

 

גורמים בעירייה מסרו ל-ynet, כי הוועדה מתחה ביקורת חריפה על התנהלותו של ראש העיר הקודם, גבי ללוש, בנושא הקמת הקניון.