המחלקה לחקירות שוטרים החליטה לסגור מחוסר אשמה את התיק שנפתח נגד שלושה שוטרים, בפרשת פציעתו הקשה של תושב אילת, גבי אזולאי (37), שיישאר משותק לכל חייו.
משרד המשפטים הודיע הערב (יום ד') כי לא נמצא קשר בין פציעתו הקשה של אזולאי לבין הפעולות שנקטו השוטרים.
בלילה בתחילת חודש אוגוסט 2003 המתינו שני בלשים ליד ביתו של אזולאי, בעת ששב לביתו מעבודתו כדי.ג'יי בחוף הווילג' באילת. בידי השוטרים היה מידע מודיעיני שאזולאי מחזיק בקוקאין.
כאשר הגיע אזולאי לביתו והבחין בשוטרים, הוא פתח במנוסה, התגלגל במורד 40 המדרגות ליד ביתו, ונפצע קשה מאוד בגבו. בחיפוש שנערך על גופו של אזולאי לאחר פציעתו נמצא קוקאין.
הוא הובהל לבית החולים יוספטל באילת ולאחר שהתבררה חומרת מצבו, הוחלט להעבירו להמשך טיפול בבית חולים מאיר בכפר סבא, שם עבר ניתוח ארוך בגבו, לאיחוי מספר חוליות שנשברו בגבו. לאחר הניתוח התברר כי הדי. ג'יי המוכר מאילת יישאר משותק לכל חייו מהצוואר ומטה.
אזולאי ובני משפחתו האשימו את הבלשים בפציעתו החמורה. הם טענו שכאשר הגיע לביתו הוכה בראשו על-ידי אחד הבלשים במכשיר קשר. לטענתם, גם לאחר שנפל המשיכו הבלשים להכות בו למרות פציעתו. "למחבלים לא מתנהגים ככה", אמרו בני המשפחה.
במשטרת אילת טענו שגבי אזולאי נבהל ופתח במנוסה כשראה את הבלשים, וכי הם לא פגעו בו. עוד טענו השוטרים כי פציעתו החמורה והמצערת של אזולאי נובעת מנפילתו בגרם המדרגות התלול.
השוטרים נמצאו דוברי אמת בפוליגרף
המחלקה לחקירות שוטרים פתחה בחקירת האירוע. ממשרד המשפטים נמסר כי החקירה ארכה שלושה חודשים משום שהיה צורך להמתין לממצאי המכון לרפואה משפטית. השוטרים שנכחו באירוע נשלחו לבדיקת פוליגרף, ונמצאו דוברי אמת.
עוד התברר כי אחד השוטרים שכלפיו נטען שנהג באלימות כלפי אזולאי, כלל לא נכח במקום בעת האירוע והגיע למקום רק לאחר שאזולאי נפצע.
לסיכום, מציינים במשרד המשפטים, שלמרות התוצאה החמורה והמצערת, ממצאי החקירה מלמדים כי לשוטרים שהיו מעורבים באירוע לא היה קשר לחבלות הקשות שנגרמו לאזולאי במהלך מנוסתו. לכן הוחלט לסגור את תיק החקירה מחוסר אשמה.
אלברט אזולאי, אחיו של גבי אזולאי, מסר בתגובה: "אף גורם ממשרד המשפטים לא יידע אותנו לגבי תוצאות החקירה. פוליגרף לא קביל בבית משפט. הם רוצחים עם רשיון, אנחנו עדיין טוענים שהם ניסו להרוג אותו. זה לא הגיוני שהוא התגלגל לבד את כל המדרגות".
"אפילו טיפש רואה שאי אפשר להתגלגל לבד. אנחנו לא נשתוק. השוטרים שהיו מעורבים באירוע לא ייצאו בניקיון כפים. אחי סיפר לי שאחד השוטרים אמר לו 'אני הגעתי מתל אביב בשביל להרוג אותך' ושהשוטרים המשיכו להתגרות בו גם אחרי שהוא נפצע".
גבי אזולאי עדיין מאושפז בבית לוינשטיין, שם הוא עובר שיקום: "מצב הרוח שלו משתנה מיום ליום. אנחנו מקווים לטוב", סיפר אחיו.