עושים שבת

לפתוח שנה עם מודעות עצמית, כמעט משחק עונה בבאר שבע, חורף עם אתי אנקרי, "האחות בטי" עם רנה זלווגר, ארמין ואן ביורן ועוד. תבלו

עמיחי שלו פורסם: 01.01.04, 12:16

"מעונן חלקית" הוא מצב אידיאלי לכל דבר, אפשר ללכת איתו לטיול, לשחק איתו כדורגל בספורטק או באיצטדיון, ולהצטנף איתו בבית מול קופסת החלומות, כרוכים בפוך וצפים בחטיפים. עם כל הכבוד לחורף, שלא ברור אם כבר התחיל או נגמר, או יעשה קאמבק כמו איזה צביקה פיק של עולם המטאורולוגיה, זוהי עונת המעונן חלקית. אפשר לעשות בה הכל. טוב, כמעט הכל.

 

מודעות עצמית בטבע - חמישי (החל מ-18:00) עד שבת, בית-ספר שדה חרמון

 

אין כמו לפתוח את השנה עם מודעות עצמית. אחרי ששוככת מהומת הסילבסטר, אחרי שהשלתם מגופכם את ריחות הניקוטין, האלכוהול, ואת טעמיהם הבלתי מחמיאים של הליפסטיקים, אפשר לקחת סיבוב פרסה מנטלי, לצלול אל תוך השפעה הירוקה והמרגיעה של הבניאס, ולהתממשק אל תוך האני הפנימי, הקטן הזה, החבוי, כל היודע פרטים על מקום הימצאו וכו'.

 

סוף השבוע הרגוע יכלול גם פעילות רוחנית ענפה, דמיון מודרך, התפלשות בחלומות, טאי צ'י, קריסטלים, וגם אהבה, כי שנה חדשה פוצחים באהבה, אחרת לא פוצחים בכלל. בית-ספר שדה חרמון ממוקם ברמת הבניאס (נחל חרמון), סמוך לקיבוץ שניר. הגעה והתארגנות החל מחמישי ב-18:00. המחיר כולל לינה וכלכלה מלאה.

 

הפועל באר שבע - מכבי חיפה - שבת (20:00), איצטדיון וסרמיל בבאר שבע (ושידור ישיר בערוץ בתשלום)

 

אם לא שמתם לב, היתה פה פגרה. קצרה, קומפקטית, חסרת כל משמעות, והנה היא נסתיימה באותה פתאומיות בה החלה, ובכל זאת, למרות כל תחלואיו של הענף הרעוע הנקרא כדורגל ישראלי, שווה להדרים במוצ"ש אל וסרמיל הרעוע, כדי לצפות באחד מפגשים המרתקים שיהיו העונה, וכנראה לא יהיו הרבה.

 

הפועל באר שבע מדברת חודש על אליפות, חודש על זעזועים. עכשיו זה חודש האליפות. מכבי חיפה, או שהיא רצה לאליפות, או שהיא מבצעת זעזועים. עכשיו היא מבצעת זעזועים. בכל מקרה, לתוצאת המשחק יהיו השלכות לגבי המשך המאבק על האליפות, או המשך הזעזועים.

 

אתי אנקרי בהופעה - שבת (22:00), בארבי, כפר סבא

 

כחושבים על אתי אנקרי חושבים על אינטימיות מוזיקלית נדירה, על נוכחות בימתית ראויה, על קול מעורר השראה, ועל שירים, שלמרות קורטוב של מועקה, מצליחים לחמם את הלבבות. אתי אנקרי משיקה מופע חדש, בליווי שלושה נגנים שאמונים על גיטרות ובס ופסנתר וגם דרבוקה, ולא בכדי המופע עולה באמצע החורף, כי אנקרי היא לא זמרת של קיץ.

 

במופע ירוכזו כל להיטיה לאורך השנים ביניהם "רואה לך בעיניים", "מיכאל", "לוליטה" ועוד. ואגב, ב-17 בינואר בקמלוט בהרצליה תארח אנקרי את אקס הנטשה מהורהר והמורבידי, מיכה שטרית. אכן נשמע כמו שידוך מוסיקלי שצריך להתרחש.

 

"ארתור" - 200 עבודות למכירה, החל מהערב, נווה צדק

 

סביר להניח כי לא פעם עמדתם נפעמים מול יצירת אמנות, ועמוק בתוך הלב פנימה חמדתם אותה. למרבה הצער אוספי אמנות הם בדרך-כלל מנת חלקם של מוזיאונים, גלריות ובעלי הון. הבשורה על פי "ארתור" מתיימרת לאפשר גם למי שעדיין אין בבעלותו מוזיאון או גלריה, או אפילו חשבון בנק נפוח, לחדול מדחיית הסיפוקים הזו, ולפנק את עצמו ביצירה במחיר נגיש.

 

המסע יחל הערב (ה'), בבית אהרון שלוש בשכונת נווה צדק התל-אביבית, שם יוצעו למכירה מאתיים עבודות של כשלושים אמנים צעירים בתחום הציור והצילום העכשווי. היות שהיוזמה שמה לה למטרה לקרב אל האמנות הפלסטית קהל שעבורו אמנות אינה נתפשת כמוצר צריכה, הושם דגש על מחירי היצירות ועל סביבת המכירה. בין השמות החמים שיציגו הערב באירוע ההשקה "תחנה מספר 1" אפשר למצוא את רועי פיורסקי, יעל יודקביק, טליה ישראלי, רן בר-לב, הלה בן ארי, מריה פומיינסקי ועוד. (יעל עומר)

 

"ארתור" - בית אהרון ,שלוש רחוב שלוש 32 נווה צדק - ה' 9:00 – 17:00, ו' 9:00 – 17:00, ש' 10:00 – 22:00

 

הסימפוניה של ארמין ואן ביורן - שישי, 24:00, Dome

 

זה נשמע כמו אחד הדברים הביזאריים שהופרכו לעולם המוסיקה בזמן האחרון. מדובר בחלק מ"ליין" ה- Satisfaction  של Next : מופע חגיגי, מרהיב וייחודי המבוצע על-ידי 30 נגנים ממיטב התזמורת הפילהרמונית בארץ, שמנגנים יצירות קלאסיות שעובדו ללהיטי האוס וקלאב בשיתוף עם DJ VIC בהופעה חיה.

 

תחשבו על הואלקיריות של ואגנר, על מוסיקת לילה זעירה של מוצארט, על פרגינט של גריג, על מה שאתם רוצים ותתרגמו את זה לשפת ה"רייבים", ה"אומצות", ה"בומים" וה"נצחונות", אם לא נתקפתם חלחלה, אז לכו ל-Doom.

 

"האחות בטי" - שישי, 22:00, ערוץ 10

 

סיפור המעשה, על אלמנה טרייה ממקום נידח שבעלה נרצח ויוצאת להגשים את חלומה לפגוש את כוכב אופרת הסבון האהובה עליה, נשמע על פניו בנאלי - אבל הטיפול המרשים של הבמאי ניל לאבוט, התסריט האינטליגנטי, המשחק המשעשע של כריס רוק, ובעיקר, הופעה קסומה ונפלאה של רנה זלווגר בתפקיד הראשי - הופכים את הסרט הזה משנת 2000 לאחד המהנים שיצאו בשנים האחרונות בקולנוע. 

 

ההומור, הרגש והמסרים העמוקים יותר, מוגשים כולם בלי הגזמה ובמינון נכון. הסרט מטפל בסוגיות שמועלות בו בעדינות מרשימה, מבלי ליפול לקלישאות מיותרות. אפילו האלמנטים הקומים-אבסורדים בו נראים אותנטים. בקיצור - בילוי ראוי לערב שבת (גבע קרא עוז) 

 

רוצים לדבר על תכניות נוספות לסוף השבוע, היכנסו לצ'ט