נתניהו הודיע לירון-אלדר על אי הארכת כהונתה

איתן רוב, מנהל המכס, יחליף את טלי ירון-אלדר אחרי איחוד המכס עם מס-הכנסה

גד ליאור פורסם: 29.12.03, 20:28

שר האוצר, בנימין נתניהו, הודיע היום (ב') באופן רשמי לנציבת מס-הכנסה, עו"ד טלי ירון-אלדר, כי החליט לא להאריך את כהונתה. נתניהו ימנה את מנהל אגף המכס ומע"מ, איתן רוב, למנהל אגף המיסים המאוחד במשרד האוצר, שיכלול את אגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין ואת אגף המכס ומע"מ.

 

פגישת שר האוצר ונציבת מס הכנסה נמשכה אתמול כ-15 דקות בלבד, ובמהלכה הבהיר נתניהו לנציבה, כי מנוי וגמור עימו לאחד את אגפי המיסים, כפי שכבר החליטה הממשלה לפני 3 חודשים, וכי לא היא תעמוד בראש האגף המאוחד.

 

קיימת עדיין אי-בהירות ביחס למועד שבו יאוחדו שני האגפים, ולפיכך גם למועד שבו תסיים הנציבה הנוכחית את תפקידה, אך הובהר לה שלא יחודש חוזה העסקתה. ייתכן שתתבקש לשמש בתפקידה עוד שבועות אחדים. חוזה העסקתה של ירון-אלדר מסתיים מחר (ה-31 בדצמבר).

 

באוצר סירבו לפרט מה אירע במהלך הפגישה הקצרה, אולם הסכימו למסור, כי כבר בימים הקרובים תימסר הודעה רשמית על איוש התפקידים באגפי המיסים.

 

גורם בכיר באוצר אמר ל"ידיעות אחרונות": "אין בכלל ספק שטלי ירון-אלדר מסיימת את תפקידה והולכת הביתה. נתניהו לא היה מרוצה מתפקודה ולא חושב שהיא מתאימה לעמוד בראש שני האגפים החשובים של משרד האוצר, שלפי תוצאות גביית המיסים בהם נקבעת כל המדיניות הכלכלית בישראל".

 

ירון-אלדר אמרה לאחר הפגישה: "אני מציעה לכולם להאזר בסבלנות. ודאי שאין בכוונתי להתייחס לשיחות עם שר האוצר, אפילו אם הן מודלפות בצורה לא נכונה. את מרצי וזמני אני משקיעה רק בביצוע תפקידי וזה הדבר החשוב העיקרי".