נשיא מצרים, חוסני מובארק, אינו מתכוון להעביר את השלטון בירושה לבנו גמאל. כך אמר יועצו המדיני של מובארק, אוסאמה אל-באז, בראיון המתפרסם היום (א') בעיתון הכוויתי "א-ראי אל-עאם".
אל-באז הכחיש שההודעה נעשתה בעקבות לחצים שהופעלו על הנשיא מובארק ועל מצרים, להודיע שלא תהיה העברת שלטון בירושה.
"העניין הזה איננו חדש ואינו נועד רק לתקשורת. הנשיא רציני בכוונותיו שלא להעביר את השלטון לבנו", אמר היועץ, שציין עם זאת כי גמאל מובארק הינו אזרח מצרי, ככל האזרחים וזכותו להיות מועמד לכל תפקיד ציבורי, כולל לתפקיד הנשיא.
בראיון אמר אל-באז גם כי הוא אינו מסכים עם הטענות הנשמעות על כך שתפקידה של מצרים באזור הצטמצם מאוד, כפי שהשתקף באירועים האחרונים כגון הודעתה של לוב על ויתור על התוכנית לייצור נשק להשמדה המונית, והסכם השלום שנחתם בסודאן, בין הממשל המרכזי המוסלמי למורדים הנוצרים בדרום.