עלו ברשת

דואר לחייל, בירכת העיתון, שיגרה ישראלית, הפיל הכי גבוה, מחשבון סלולרי, יורו מזויף, ליצני בית החולים וגם: ארסנל לנצח

אילן יצחייק פורסם: 01.02.04, 09:16

דואר לחיילים

 

אם הרעיון הזה יתפתח כפי שניתן לצפות - מדובר בעניין ענק. מישהו, לא ברור מי, מפעיל את "הדואר שלי", אתר חדש שכל תכליתו היא משלוח של מכתבים מהמחשב האישי ישירות אל חיילים ביחידות צה"ל, וחינם.

 

מפעילי האתר מעידים עליו כעל שירות ניסיוני, שיורחב וישופר אם יצליח. לפי שעה הממשק הגרפי באתר פשוט למדי, ומתבסס על חלון גדול לכתיבת טקסטים ותכונות של מעבדי תמלילים רגילים, עם אפשרות להצמדת מחוות שונות לייצוג מצב הרוח. ניתן לעצב טקסטים בכל צורה, להוסיף קבצים, תמונות וטבלאות עד 50 קילובייט, וכן לכתוב באנגלית ובעברית.

 

כל שצריך לעשות לאחר מכן הוא לציין את שם החייל ומספר הדואר הצבאי - והמכתב יודפס ויישלח אליו בתוך 24 שעות. יש לקחת בחשבון שהטקסטים שמיועדים לחיילים גלויים וחשופים לעיני המטפלים במכתב (אז בזהירות עם הסודות). ה"מילכוד" בכל הסיפור הזה, הצמדה של מידע פרסומי לכל מכתב כזה, נראה לפי שעה זניח וחסר חשיבות נוכח עצם קיומו של השירות. אם מפעילי האתר לא ינצלו לרעה ובאופן מוגזם את המכתבים כפלטפורמה פרסומית, נראה שהשירות הזה יהפוך פופולרי בן לילה.

 

איחולים בכותרת

 

שתי תוכנות קטנטנות שפיתח אמיר גלנטי, אותן הוא מכנה "איחולן", מאפשרות לכל גולש לייצר כרטיסי ברכה מקוריים, במתכונת עמוד ראשי של עיתון יומי. אפשר לשלב שם תמונות של בעל השמחה, לבצע מניפולציות על הכותרות, ולהוציא ברכה משעשעת שכולם שמחים לקבל.

 

גילוי אריות

 

המרכז הזואולוגי תל אביב-רמת גן, הידוע יותר בכינויו העממי "הספארי", השיק אתר מצוין ואסתטי, המביא מידע רב על הגן ודייריו, וכן על הפעילויות שהוא מציע לילדים ולמבוגרים. לב האתר הוא מפת אנימציה אינטראקטיבית, שמציגה את מבנה הפארק וגן החיות, ומביאה הסברים מפורטים על כל אזור.

 

פרק באתר מוקדש ל"כוכבי" הספארי: בעלי החיים הכי מיוחדים השוכנים בו, בהם יוסי, הפיל הצבר, המתנשא לגובה 3.80 מ' ונחשב לפיל הגבוה ביותר השוכן בגן חיות כלשהו בעולם, וגם "פסיקו", בן הכלאיים הנדיר של שני סוגי זברות, יחיד מסוגו בשבי. האתר כולל מידע מלא על עשרות הסוגים של בעלי חיים המצויים בספארי, במתכונת של כרטיסים: שם מדעי, רקע, תמונה וקישורים רלוונטיים. לצד אלה, מפרסם האתר (גם בערבית, אנגלית ורוסית) אירועים מיוחדים שקרו בפארק, פרטים על הצוות, לוח פעילויות ומחירון (לא זול). בשביל ילדים, האתר הוא מתאבן בלתי רגיל לפארק עצמו.

 

אילוסטרציה ישראלית

 

קבוצה של כמה עשרות צלמים, קופירייטרים וארט דיירקטורים ממשרדים שונים, הקימה ביחד מיזם חדש, שנועד לשרת משרדי פרסום, הוצאות לאור וכתבי עת - מאגר צילומים ישראלי. מקימי האתר זיהו את הביקוש לתמונות אילוסטרציה מקומיות, המאפיינות את השגרה הישראלית, בקרב עורכי פרסומים.

 

עד כה נעזרים מגזינים והוצאות לאור במאגרי תמונות מהעולם, מה שיוצר לפעמים התאמות מביכות בין הטקסטים לבין התמונות המלוות - בדרך כלל של נורדים תמירים שעושים ג'וגינג (גם אם נושא הכתבה הוא בריחת סידן), או של ילדונים מתוקים, שבדיים, אפריקניים ויפניים, שכל שן מבהיקה שלהם צועקת "אני לא מפה".

 

המאגר החדש "קונספט אימג'", מציע, תמורת תשלום, מאות תמונות אילוסטרציה ישראליות, שצולמו בידי צלמי פרסום מקומיים. האתר מציע חיפוש עברי במאגר, וצמצום לפי פרמטרים של עריכה (מספר האנשים המופיעים בתמונה, רוחב או גובה, וכו'). לתקופת ההשקה מצהירים מפעילי האתר כי יצלמו למען לקוחות שלא ימצאו את מבוקשם במאגר את הצילומים שחיפשו, גם ללא התחייבות לקנייה מצדם.

 

מספר חדש

 

משרד התקשורת מציג מחשבון קטנטן, שמאפשר לציבור לבדוק כיצד ישתנה מספר המכשיר הנייד שברשותם בראשית חודש אפריל. במועד זה יעברו כל הרשתות הסלולריות להציג קידומת אחת בלבד לכל מפעיל, על מנת לפנות קידומות להרחבת התחרות בשוק הסלולרי. במקביל, לכל מספר סלולרי תתווסף סיפרה שביעית. אם אתם עדיין לא יודעים כיצד ישתנה מספרכם - זה המקום לבדוק.

 

אותנטיק יורו

 

ובכתובת הזו תוכלו להיעזר כדי לבדוק את המקוריות של שטרות היורו בהם תשתמשו לכשתצאו לאירופה. זהו עמוד באתר הבנק הלאומי של פורטוגל, המסביר כיצד ניתן לזהות את שטרות מזויפים, מחמש ועד 500 יורו, על פי שקיפותם, האפקטים ההולוגרפיים, הצבע המשתנה מול האור ועוד. מידע דומה מתפרסם באתרים של בנקים אירופיים נוספים. את הכתובת הזו דג למענכם הקורא דני לבני.

 

חולים אך מחייכים

 

צוות של "ליצנים רפואיים" הפועלים במחלקות ילדים בשישה בתי חולים בארץ מפעיל אתר עצמאי בשם "רופאי החלום", המציג את צוות הליצנים הפועל בכל אחד מבתי החולים, ומאפשר לגולשים להתוודע לשיטה ולחשיבותה. הליצנים הרפואיים מתייחסים לילדים מכל מגזר, ושילובם במחלקות נועד לשמח את הילדים, ולעזור להם לפתח גישה אופטימית כלפי הטיפול ומהלך האשפוז עצמו. הניווט בתכני האתר מתבצע בבחירה של בית חולים, וחלקים ממנו עדיין בשלבי בנייה.

 

החולצות של ארסנל

 

אוהד של קבוצת הכדרוגל הבריטית ארסנל הקים את האתר הפרטי הקטן הזה (והנה אנו מזהירים מראש: האתר מתארח על שרתי חינם, ועלול ליפול מעצם הכניסה של כמה גולשים בעת ובעונה אחת), שמהווה מעין תיעוד מקוון למדי הקבוצה הוותיקה, שהחלה דרכה בסוף המאה ה-19 תחת התואר "מלכותית", ושומרת עדיין על מעמדה המיתולוגי. באתר מאות תמונות, חלקן נדירות, של שחקני הקבוצה על מדיהם הססגוניים, ומעניין לעקוב אחר התפתחותם ועיצובם. הקורא אורי ברייט הביא את האתר לתשומת לבנו.

 

משחקים, סרטונים וקשקושי פלאש

 

המתופפות הקטנות

 

כתובתו של הסרטון הזה מופצת בימים האחרונים כמו וירוס בדואר האלקטרוני, שכן איכשהו, הצליח לשבות את ליבם של משתמשים רבים. זהו סרטון יפהפה, המציג שורת מתופפות יפניות קטנות, על רקע מוזיקת תופים קצבית. עשוי נהדר וחביב ביותר.

 

סימון המפחיד

 

הקורא דן דקל מצא למענכם את המשחקון הזה, גרסת האימים למשחק "סיימון" הוותיק והדבילי. במקום דמויות חביבות שמשמיעות צלילים - כאן יש מקהלה של שדים על רקע בית קברות, שהגולש נדרש לחזור במדויק על הצלילים שהיא מנפיקה.

 

טטריס חד מימדי

 

ואת הקשקושון הזה שלחה אלינו הקוראת ורד שלום. האתר הזה מציג את אופציית הטטריס החד מימדי, כלומר, מה היה קורה אם מסך הטטריס היה מצטמצם לטור אחד, בו הקוביות צונחות אנכית מטה. גימיק, אבל נחמד.

 

אמינם שר פלאש

 

סרטון כבד שנטען באיטיות ומביא את גרסת הפלאש לאמינם. האנימציה יפהפיה, ההמתנה, גם בחיבור מהיר, יכולה לעצבן.

 

פייבוריט

 

אנציקלופדיית הנוסטלגיה

 

דיוויד סלע, יזם הייטק, כתב ספר בשם "בשבוע הבא - אמריקה" שכל עלילתו מתרחשת בשנות השישים. בשביל האותנטיות, וכנראה גם בגלל יסודיות אובססיבית משהו באישיותו, הוא בילה חודשים במחקר מקיף על כל המאפיינים של התקופה, ולאחר פרק זמן גילה שיש בידיו מאגר גדול של פריטים ומידע, מסווג לפי נושאים, המציג את ישראל של פעם מהצד הפרקטי שלה - הבגדים, המכוניות, הסיגריות והמאכלים, השטרות והבולים, הפרסומות והעיתונים.

 

כשביקש להוציא את ספרו לאור בהוצאת "יניר", החליט להציע לצרכי קידום המכירות של הספר גם את תוצר המחקר הנוסטלגי שלו. ב"יניר" הרימו את הכפפה, וביחד עם סלע הקימו אתר גדול בשם "נוסטלגיה אונליין", המציג את כל פריטי האוסף הגדול של סלע, ומאפשר לגולשים להעשיר ולהגדיל את המאגר בפריטים נוספים.

 

"נוסטלגיה אונליין" הוא סוג של לקסיקון למושגים, מותגים ופריטים שלא ניתן להנציח בספרי ההיסטוריה או באנציקלופדיות, בשל זמניותם וזניחותם. הערכים של סלע מסווגים לקטיגוריות כמו: אביזרים, אוספים, מצעדים, מקצועות שהיו, כרזות ומודעות, עסקים שהיו ועוד. הערכים כתובים בנימה אישית מאוד, ורבים מהם מלווים בתמונה ובדוגמאות.

 

יש שם מאות רבות של ערכים, חלקם משעשעים, חלקם מצמררים, ואחרים שהדחקנו באופן קולקטיבי כבר מזמן. כולם, אגב, מציגים עולם אחר, מנטליות אחרת לטוב ולרע, של חברה ענייה שמתחילה להתפתח. סלע ו"יניר" מקווים להשלים בעזרת האתר והגולשים את פרויקט "אנציקלופדיית הנוסטלגיה הישראלית", שתצא לאור כספר בקרוב.

 

אמנם מתקפת הנוסטלגיה ממנה אנו סובלים בשנים האחרונות הגיעה לדעתנו לשלב ממאיר ודי מחליא, אבל אין לשפוט את האתר הזה על פי המדדים האלה. "נוסטלגיה אונליין" הוא מאגר בעל ערך אמיתי, שנותן חיי נצח לפריטים שחשבנו שכבר לא נראה לעולם, והעיון בעמודיו מפתיע גם את מי שזוכר מילדותו את רוב הערכים שבו.