החל ממחר (ה') נאסרת על הטלוויזיה החינוכית כל פעילות והתקשרות עם ספקים וטאלנטים. זאת בהתאם להוראת החשב הכללי במשרד האוצר, ירון זילכה. עקב כך, קיימת סכנה להחשכת החינוכית.
מנכ"לית התחנה, יפה ויגוצקי, אמרה ל-ynet כי "מחר יוצאים מכתבים לספקים, ואם הם יחליטו שהם לא רוצים לעבוד רק לשם שמיים, אז כן – מסך החינוכית יוחשך. אני לא מאמינה שזה יקרה כבר מחר, אבל בימים הקרובים".
שרת-החינוך, לימור לבנת, נפגשה בימים האחרונים עם שר האוצר, בנימין נתניהו, ועם יו"ר ועדת הכספים, אברהם הירשזון, אך לא חלה התקדמות בנושא. אין לדעת איך ואם יושפע תקציבה המקוצץ ממילא של החינוכית כתוצאה מהקיצוץ הנוסף בהיקף 6 אחוזים שנגזר על משרד החינוך.
יועץ השרה לענייני תרבות, צח גרנית, אומר כי "לחץ האוצר לנסות לצמצם את פעילות החינוכית מתחיל לתת את אותותיו".
חברת הכנסת ענבל גבריאלי פנתה לחשב הכללי ולשר האוצר בדרישה להקפיא את ההחלטה עד להעברת התקציב לטלוויזיה החינוכית. בתוך כך גם ביקשה גבריאלי להיפגש עם השרה לבנת, כשבכוונתה להגיש הצעת חוק שתקבע את מעמדה של התחנה.