בית-המשפט המחוזי בתל-אביב גזר היום (ד') מאסר עולם על יחזקאל יאיר, בן 61 מגבעתיים, שרצח את אשתו הרצליה לפני כשנה וחצי.
יחזקאל והרצליה יאיר היו בהליכי גירושין ונגד הבעל אף הוצא צו הרחקה מביתם המשותף בגבעתיים, לאחר שאשתו הגישה נגדו כמה תלונות במשטרה. גם לאחר שהוצא הצו הוא המשיך להגיע לדירה ולאיים על אשתו.
באוגוסט 2002 הוא החליט לרצוח את אשתו, בת 55. הוא הגיע לדירה ברחוב שנקין בגבעתיים, היכה אותה 11 פעמים בראשה בפטיש וחנק אותה בעניבה. אחר כך כיסה את גופתה וברח לגג הבניין שם הסתתר עד שהמשטרה הגיעה למקום ועצרה אותו.
השכנים סיפרו כי ערב הרצח הגיע הבעל לדירה פעמים רבות, למרות שלא התגורר בה, והיכה את האשה. שכנה אחת אף סיפרה כי סמוך לשעה חמש לפנות בוקר שמעה צעקות מן הדירה אולם לא ידעה במה מדובר.
לאחר הרצח הבהירה המשטרה כי הנרצחת לא הוציאה במשטרה צו הרחקה או הגנה נגד בעלה, למרות שהתבקשה לעשות כן לא אחת על ידי חוקרי המשטרה שטיפלו בתלונות שהגישה נגדו. עם זאת, בני הזוג סיכמו במסגרת הליך הגירושין, כי עד למכירת הדירה המשותפת, לא ייכנס הגבר לתוך הבית בו התגוררה האשה.
האשה הגישה את תלונתה האחרונה ב-16 ביוני ואז ציינה כי הוא לא איים עליה ולא תקף אותה, אלא רק שבר את שלבי תריס בדירה.
היום, כאמור, הורשע הבעל ברצח. השופטת, תחיה שפירא, כתבה בהחלטתה: "למרבה הצער זהו עוד מקרה אחד מיני רבים, רבים מדי, שבהם מסרב בעל לקבל את רצונה של בת זוגו להיפרד ולבנות לעצמה חיים חדשים. נורות אזהרה נדלקו שוב ושוב, תלונות הוגשו למשטרה, המנוחה חיה בפחד ובתחושת חוסר אונים ולמרות זאת ידו של בעלה השיגה אותה וקיפחה את חייה".