ירידה קלה במספר המובטלים לכ-237 אלף איש

בינואר חלה ירידה של כ-0.7% במספר המובטלים דורשי העבודה שפנו לשירות התעסוקה ומספרם הסתכם בכ-237 אלף מובטלים. מספר דורשי עבודה תובעי הבטחת הכנסה גדל ב-2.3%

ynet פורסם: 22.02.04, 10:38

בחודש ינואר חלה ירידה של כ-0.7% במספר המובטלים דורשי העבודה שפנו לשירות התעסוקה. מספרם הסתכם בכ-237 אלף מובטלים -  לעומת 239.2 אלף מובטלים בדצמבר.

 

הירידה במספר דורשי העבודה הפונים לשירות התעסוקה אינה משקפת ירידה בהיקף האבטלה במשק, אלא נובעת מכך שתקופת זכאותם לדמי אבטלה של מובטלים הסתיימה, ולכן הם אינם פונים ללשכות העבודה. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שיעור האבטלה בחודש נובמבר הוסיף לעמוד על שיעור גבוה של 10.7% מכוח העבודה האזרחי. המדובר ברמת שיא של 279 אלף מובטלים. נובמבר הוא החודש השביעי ברציפות בו נרשם שיעור אבטלה של 10.7%. מינואר 2003 נרשם גידול בשיעורי המובטלים מרמה של 10.5%, לרמה של 10.7% כיום.

 

ירידה קלה נרשמה בשיעור ההורים היחידים דורשי העבודה לרמה של 12 אלף. חלק מירידה זו ניתן לייחס, בין היתר,  לפעילות ההשמה של שירות התעסוקה ומשרד התמ"ת. מספר ההשמות הסתכם עד סוף חודש ינואר ביותר מ- 4,000, מאז תחילת התוכנית באוגוסט 2003.

 

מספרם של דורשי עבודה תובעי הבטחת הכנסה גדל ב-2.7%. מספר דורשי עבודה אקדמאים ירד ב-1.4%.

 

מספרם הכולל של דורשי עבודה חדשים בחודש ינואר עמד על 27,909. סיבות הרישום מראות כי 49.8% מהם( 13,905) הינם מפוטרים, ושיעור של 9.9% מהם סיימו שירותם בצה"ל.