משרד הבריאות יפסיק מתן שירותים חיוניים החל מהשבוע הבא, כך הוחלט הערב (ג') בישיבת החירום שנערכה בלשכת שר הבריאות, דני נווה. הישיבה נערכה לקראת ההצבעה שאמורה להיערך מחר בממשלה על הקיצוצים בתקציב.
על פי החלטת המשרד יסגר שירות הבריאות לתלמיד, הכולל שירותי רפואה מונעת בבתי הספר. כמו-כן, יסגרו 4 חדרי מיון חדרי מיון בבתי חולים פסיכיאטריים-ממשלתיים ותופסק קליטת חולים חדשים. בנוסף, יופסקו בדיקות לגילוי נשאי איידס, תופסק קליטת ילדים אוטיסטים במסגרות לטיפול יום, ותופסק רכישת מכשירי שיקום לנכים כגון כסאות גלגלים, מכשירי שמיעה ופרוטזות.
ממשרד הבריאות נמסר, כי ההחלטות שהתקבלו ניתנות ליישום תוך 24 שעות מרגע קבלת ההחלטה, אך עם זאת שום החלטה לא תצא לפועל לפני ההצבעה על הקיצוצים מחר.
במסגרת הקיצוצים, נערך משרד הבריאות לפיטורי בין 500 ל-1000 אחיות בתי הספר. לדברי מוריה אשכנזי, יו"ר חטיבת אחיות בריאות הציבור בהסתדרות האחיות, המשמעות הישירה של הפיטורים היא עליה בתחלואה בקרב השכבות החלשות, עבורן מהווה מערכת הבריאות רשת הגנה אחרונה.
היועצת המשפטית של משרד החינוך, דורית מורג, מסרה ל-ynet, כי מאחר ושירותי הבריאות לתלמיד קבועים בחוק בריאות ממלכתי - לא ניתן לבטלם בהחלטה של משרד ממשלתי. גורמים במשרד הבריאות טוענים, כי למרות שהנושא מעוגן בחוק בריאות ממלכתי - למשרד אין את הכסף ליישם אותו.
בועד למלחמה באיידס הביעו דאגה מההחלטה להפסיק את הבדיקות לגילוי נשאי איידס. סמנכ"ל ההסברה של הוועד למלחמה באיידס, אגט קראוס, הביעה תקווה כי הקיצוץ לא יפגע פגיעה אנושה במאבק למיגור המגיפה. לדבריה, "כל קיצוץ בתקציבנו פוגע במאבק למיגור האיידס, על אחת כמה וכמה בעריכת הבדיקות המסייעות בגילוי מוקדם של הנגיף. גילוי זה עוזר לשמור על בריאות הציבור ואף מציל את חייהם של הנשאים. אנו מקווים שהקיצוץ לא יפגע בצורה אנושה בעבודת הקודש של הוועד".
אריה צודקביץ, יו"ר מטה מאבק הנכים, מסר ל- ynet: "אם יעזו להפסיק את אספקת המיכשור רפואי, כגון כסאות גלגלים ומיטות מיוחדות, אנחנו לא נבליג אפילו לרגע וימצאו אותנו ברחובות על מנת להילחם על זכותנו האלמנטרית לקבל את הסיעודים המיוחדים האלה".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "הודעת שר הבריאות לגבי הצעדים שיינקטו באם יאושרו הקיצוצים במשרדים תמוהה, בעיקר לנוכח העובדה שהקיצוץ במשרד הבריאות עומד על כ-17 מיליון שקלים בלבד, שהם פחות מאחוז מתקציבו (לעומת 6 אחוזים במשרדים האחרים).
במקביל, ניתנת למשרד תוספת של 300 מיליון שקלים שמובאת גם היא להצבעת הממשלה מחר. חבל שמשרד הבריאות בוחר לנהל את מאבקיו על גבם של החולים ולאיים באופן ציני בפגיעה בשירותים חיוניים במקום להתייעל".