מכירות ספרי דת וספרים העוסקים בנושאים דתיים עלו באופן משמעותי בעקבות צאתו לאקרנים של הסרט "הפסיון של ישו" בבימויו של מל גיבסון.
בין הספרים שמכירותיהם עלו בתקופה האחרונה ניתן למצוא את "The Passion", שיצא לאור בהוצאת tyndale ומלווה את הסרט. הוצאת הספרים מסרה כי המהדורה הראשונה של הספר, שכללה 150 אלף עותקים, נמכרה במהירות, וההוצאה השנייה תכלול 250 אלף עותקים.
מכירות הספר "The Dolorous Passion Of Our Lord Jesus Christ", שלדברי מל גיבסון היה אחד מהמקורות עליהם הסתמך בכתיבת התסריט, קפצו אף הם במאות אחוזים. הספר, שנכתב במאה ה-19 ומתאר את היהודים כ"אכזריים" ו"מלאי שנאה", מכר בכל שנת 2002 כ-3000 עותקים. מכירותיו הגיעו בחודש שעבר ל-17 אלף עותקים.
בחודש ינואר האחרון יצא לחנויות גם ספרו של הכומר הבפטיסטי ג'ון פייפר, "The Passion Of Jesus Christ", שאינו קשור ישירות לסרטו של גיבסון, אך מבקש לתת תשובות לשאלות שהסרט מעלה. המהדורה הראשונה של הספר מכרה 175 אלף עותקים, וכיום עומד היקף המכירות על 1.6 מיליון.
מהצד השני מציינת סוכנות הידיעות כי ישנו גל חדש של ספרים התוקפים את הכנסייה, ביניהם "צופן דה וינצ'י" מאת דן בראון, וספרם של מייקל בייגנט, ריצ'רד לי והנרי לינקולן, "Holy Blood", שנמצאים גם הם בעלייה.
גם ספרים המתייחסים למריה מגדלנה הפכו פופולאריים יותר, בהם "The Gospel Of Mary Magdalene" - טקסט שנדחה על-ידי ראשי הכנסייה, ו-"The Woman With The albastar Jar" מאת מרגרט סטרבירד.