הנהלת הפועל ת"א קיבלה החלטה אסטרטגית לקצץ באופן משמעותי בשכר השחקנים בעונה הנוכחית. ולכן, חיפשו בקבוצה שחקנים שמתאימים לתקציב החדש. האדומים החליטו להחתים את בלם הנבחרת האולימפית בעבר, טל חן, אשר מסתפק במשכורת צנועה, לפחות במונחים של קבוצת פאר כמו הפועל ת"א. אבל לא צריך לדאוג לחן. הוא כבר משלים הכנסה בעבודה צדדית לא רעה.
חן, יחד עם אשתו, החל לפרסם ולהמליץ על פרוייקט בניה בנתניה. את הפרויקט מפרסם משרד הפירסום "בריקמן", בבעלות גדעון בריקמן, המכהן כממלא-מקום יו"ר התאחדות הכדורגל. חן משלים הכנסה אצל בריקמן כדוגמן, מופיע בפרסומות בעיתונות וממליץ על קנייה בפרוייקט הבניה האמור. חן, ששיחק בעבר גם במכבי נתניה, אינו דמות אלמונית בעיר היהלומים ופניו מוכרות בנתניה.
אבל בהתאחדות לכדורגל לא אהבו את הרעיון, והיו שמצאו טעם לפגם בקשר העסקי בין כדורגלן בקבוצה בכירה לאיש מס' 2 בהתאחדות. בכיר בהתאחדות אמר: "זה מסוג המקרים שנמצאים על הגבול הדק בין האסור למותר. לא נראה טוב שכדורגלן בליגת העל יעבוד במקביל אצל מישהו מההתאחדות ויקבל שכר בעבור זה.
"זה אולי חוקי, אבל לא ראוי וזה צריך להיפסק באופן מיידי. מה יקרה אם ההתאחדות תצטרך לקבל החלטה בעניין הפועל תל אביב או טל חן, ובריקמן יהיה מעורב בהחלטה? זה לא נראה טוב".