חברות הסלולר סלקום ופלאפון כבר החלו להפעיל את שיטת המספור החדשה לטלפונים הסלולריים, למרות שהיא אמורה להיכנס לתוקף באופן רשמי רק ב-20 באפריל. אנשים המתקשרים למספרי סלקום ופלאפון, יכולים כבר עתה לחייג 10 ספרות, כשהקידומת היא 052 לסלקום או 050 לפלאפון, כאשר הספרה האחרונה בקידומת של המספר הישן בסלקום היא הספרה הראשונה במספר החדש. בפלאפון הספרה הראשונה במספר החדש היא זו: 5 לקידומת 050, 6 לקידומת 056, 7 לקידומת 051 ו-8 לקדומת 068.
ללקוחות החברות, אגב, זה לא משנה - בשיחות נכנסות הם רואים מספרים ישנים, וניתן לחייג אליהם גם למספר הישן.
סלקום דיווחה לפני כשבועיים על השקעה של 45 מיליון שקל בפרויקט ההיערכות לתוכנית. ההערכה בסלקום, היא כי כמיליון לקוחות יעדכנו זכרונות במגע אישי בנקודות המכירה. לפיכך, החברה הציבה כ-700 מכונות להעברת זכרונות בכ-200 נקודות מכירה ושירות ברחבי הארץ, והוקם מוקד שירות לקוחות טלפוני מיוחד שיפעל בששת החודשים הקרובים 24 שעות ביממה.
למי שלא יודע מהי תוכנית המספור: בלילה שבין ה-19 ל-20 באפריל ישונו כל מספרי הטלפון הסלולריים למספר חדש בן 10 ספרות במקום 9 עד כה. המספר החדש יורכב מקידומת ועוד 7 ספרות, כאשר לכל מפעיל תהיה קידומת אחת בלבד. במשך 6 חודשים מרגע הפעלת התוכנית ניתן יהיה לחייג לשני המספרים.