פסטיבל המוזיקה אבו-גוש חוגג חצי יובל

אירועי המוזיקה הווקאלית יפתחו ב-26 במאי ויימשכו ארבעה ימים בכנסיות בכפר

מרב יודילוביץ' פורסם: 19.04.04, 13:54

בחג השבועות הקרוב יציין פסטיבל אבו-גוש למוזיקה ווקאלית 25 שנים לייסודו. במשך ארבעה ימים יתקיימו בכנסיות הכפר 15 קונצרטים בהשתתפותם של עשרות זמרים, מקהלות ותזמורות.

 

הפסטיבל, בניהולה המוזיקלי של חנה צור, ייפתח ב-26 במאי ויארח השנה את הקונטרטנור הבריטי, ג'יימס באומן.

 

בפסטיבל אבו-גוש, שהפך למסורת דו-שנתית המתקיימת בחג השבועות ובסוכות, לוקחים חלק כ-20 אלף חובבי המוזיקה הווקאלית. הפסטיבל הפך עם השנים לאירוע המרכזי בתחום זה בארץ, שגרם לפריחה והגדלת היקף העשייה המוזיקאלית של מקהלות פועלות מזה והקמתן של מקהלות חדשות מזה.

 

הקונצרטים יתקיימו בכנסיית אבו-גוש הידועה באיכות האקוסטיקה שלה, בכנסיה הצלבנית ובקריפטה שלה הנמצאת במרכז הכפר ובמקביל בחוצות הכפר. בפסטיבל השנה ישתתפו בין היתר התזמורת הקאמרית הישראלית, סימפונט רעננה, התזמורת הקאמרית של אשדוד ותזמורת האקדמיה בירושלים. לרגל חגיגות חצי היובל יפיק הפסטיבל אירוע ייחודי בהשתתפות 700 זמרים חברים מארגון "הללי", שישירו יחדיו בניצוחו של סטנלי ספרבר את המיסה של שוברט ואת אווה וורום של מוצרט.